:: Biografie

 DJ JERRY JAY

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Jerry Jay  werd geboren in Paramaribo, Suriname.

Toen DJ Jerry Jay nog maar net op deze aardbol rond liep, gebruikte Jerry al gelijk alles wat hij in handen kon krijgen als muziekinstrument. Als kind was alles wat de klok sloeg 'BEAT'. Hij drumde op blikken en speelde op de keyboard van zijn vader. Toen zijn ouders hem op zijn 17de naar de muziekschool in Paramaribo stuurde begon het pas echt. Muziek stond van af die tijd op nr. 1. De radio was voor hem ook een grote inspiratie en radio DJ's als Rick Grunberg hebben hem echt wel geinspireerd en Jerry wist het toen zeker: 'Ik word DJ'. 

DJ Jerry Jay is dagelijks bezig met muziek. Naast zijn werkzaamheden als Prime DJ van dancepub Millennium werkt hij ook in zijn eigen muziekstudio.
Door de jaren heen heeft zijn interesse in muziek zich ontwikkeld, waardoor hij nu als DJ van alle markten thuis is. 

Jerry is op 15-jarige leeftijd bij Steven's Drive, een mobiele DJ crew, begonnen met zijn carriere als DJ. In de loop der jaren heeft hij al meerdere hoogtepunten meegemaakt. In 1994 draaide hij in 'Danceclub Cartousj', in 1998 in 'Energie' en in 1999 begon hij in 'Millennium'. Verder heeft hij ook in elke club of dancing in Paramaribo eens gedraaid. In 1994 behaalde hij een Suripop finale plaats met 'Sranang Now' en in 1998 met 'Opo Mie'. In 2000 begon hij zicht te specialiseren in de classics van zowel elke muziekgenre. Jerry maakt mixjes met de beste discohits uit de 80's en heeft ook twee videomixjes met clips uit de 80's In The Mix.

Jerry Jay heeft heel wat plannen voor zijn toekomst. In 2006 heeft hij een opleiding tot filmregisseur gevolgd bij de Surinaamse Film Academy en heeft inmiddels 1 studentenfilm, dat ook eens op het backlot festival gedraaid is geworden en twee clips in verband met het honderdzeventig jarig bestaan van Thalia op zijn naam. Verder hij wil van blijvende betekenis zijn voor de muziekindustrie in Suriname.

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!