:: Biografie

 JETTY MATHURIN

Jetty Mathurin

:: Website 
 www.mathurin.net

:: E-mail 
info@mathurin.net

 

 Jetty Mathurin werd geboren op 30 juni 1951 te Paramaribo.

Taante .........Jetty kwam in 1973 naar Nederland (Cuijk). Sinds 1988 woon ze in Amsterdam. Jetty is van huis uit onderwijzeres en logopediste. Zij had een eigen praktijk en was werkzaam op scholen. Via optredens in buurthuizen waar haar optredens zo positief werden ontvangen rolde ze het theatervak in. Nu werkt zij alleen nog als actrice en cabaretiŤre.  

Jetty Mathurin heeft in de afgelopen jaren binnen het bedrijfsleven naam opgebouwd met haar creatie 'Taante'. 

In deze rol speel Jetty een oude Surinaamse vrouw die vreselijk houdt van bemoeien, ferme schouderkloppen uitdeelt. Maar met een wijsheid die past bij haar leeftijd ook geen blad voor de mond neemt. 'Taante' opent niet alleen harten maar verovert ze ook.  

Jetty speelde onder andere van 1993 tot 1995 in de televisie serie 'Vrouwenvleugel'. In 1998 speelde zij een rol in de film 'Otje'. In 2000 speelde zij een rol in 'Ochtendzwemmers', in 2002 had Jetty een rol in 'Achttien' en in 2004 volgde een rol in 'Madame Jeanette'.

Jetty Mathurin woont in de Bijlmer in Amsterdam, maar Cuijk vergeet ze niet. Tijdens Cultuur aan de Maas, 31 augustus 2008, werd ze door de gemeente Cuijk in het zonnetje gezet. Jetty kwam in 1973 naar Cuijk vanuit Suriname. 

In september 2008 gaat Jetty in reprise met haar programma ĎZevení. Hierin gaat ze terug naar haar roots, haar afstamming, familie en DNA: wat neem je mee vanuit je wortels en wie hoort daarbij? 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!