:: Biografie

 JIMMY GEDULD

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

James Michael Geduld werd geboren op 9 augustus 1964 te Amsterdam. 

In 1991 is Jimmy door het creatieve team achter de succes serie 'Goede Tijden Slechte Tijden' ontdekt als nieuw talent. Ruim zeven jaar lang vertolkte hij de rol van Arthur Peters in deze populaire serie. 

Jimmy wist zijn positie als tieneridool verder te ontwikkelen toen hij als zanger deel uitmaakte van de hitformatie '4Fun'. Als zanger kon Jimmy zowel zijn vocale talenten als zijn talenten 'on stage' perfect benutten.

Al tijdens GTST is Jimmy begonnen met diverse presentatieopdrachten. Als eerste Spin-off ontstond het programma 'Touchdown', wat hij maakte voor Veronica. Daarna volgde bij dezelfde zender 'Veronica goes Latin'. Ook presenteerde Jimmy een seizoen 'De Verjaardagsshow'. een presentatierol die de voormalig dressman en fotomodel met veel enthousiasme vervulde.

 Sinds enkele jaren is Jimmy veelvuldig te zien tijdens gastoptredens bij diverse omroepen en in rollen voor verschillende filmproducenten. 

In samenwerking met het Ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en het Ministerie voor Binnenlandse zaken, is Jimmy tegenwoordig actief voor diverse comites die zich inzetten op maatschappelijk terrein,gericht op het jeugdige publiek.
Tevens is Jimmy ambassadeur voor de stichting 'Giving Back', gesteund door de 'AmCham' en Amsterdam-American Business Club.

Begin 2002 was Jimmy stand-in voor LL Cool J tijdens de opnamen van de Amerikaanse film 'Mindhunters', welke in 2003 wereldwijd in de bioscopen te zien was. Er waren ook rollen voor Jimmy in "The Lion King." En Bobo's in the Bush van Yorin.

In theaterseizoen 2002-2003 was Jimmy te zien in de Nederlandse versie van Elton John's Broadway hitmusical 'AIDA'. Jimmy is alternate voor de rol van Amonasro, de vader van de Nubische prinses Aida. De musical wordt opgevoerd in het circustheater in Scheveningen. 

Jimmy begeleid als presentator evenementen en workshops in het land, niet alleen binnen de entertainmentbranche, maar ook op sportief vlak, een rol die Jimmy op het lijf geschreven is. Ook is hij actief als Vip-DJ.  

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!