:: Biografie

 JOHN SERKEI

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

John Serkei werd op 13 september 1953 geboren in Paramaribo, Suriname. 

John studeerde in 1986 af als acteur aan de Arnhemse Toneelschool. Naast het acteren is hij de initiator en creative producer geweest van zowel theater- als televisie producties. De laatste jaren is John ook actief als schrijver van toneelteksten, waarvan enkele zijn opgevoerd. Het begeleiden van groepen- als regisseur, speldocent, trainer- loopt als een rode draad door al zijn activiteiten heen. In het trainen/begeleiden heeft John zich verder bekwaamd door het volgen van verschillende trainingen: - Verhalen vertellen (Wibe Veenbaas), - Master-Practitioner, - Persoonlijk Begeleider en - Famile- & Organisatie opstellingen.

In de Script opstellingen vind John een instrument waarin begeleiden, creëren en experimenteren samen kunnen komen. Het is een manier om onbevooroordeeld te kunnen kijken naar ‘wat er is en speelt’. Om vervolgens onbezorgd te kunnen onderzoeken ‘wat mogelijk is’. Het is een methode waar iedere ‘creatieve’ zich mee zou kunnen verrijken. In zijn trainingen zorgt hij voor een speelse open houding waardoor er ook belangrijke zaken licht kunnen worden behandeld.

Als acteur speelde John onder andere in: ‘Van Speijk’ - Het geld dat stom is, maakt krom wat recht is, Coroner (2006), ‘Ernstige delicten’ Slangengebroed, Gevangenisbewaarder Ed (2003), ‘Paramaribo Papers’ Stanley Priem (2002), ‘Ochtendzwemmers’ Charley (2001), ‘Goudkust’, Aaron Zuidgeest (1996 en 2000-2001), ‘Baantjer’, De Cock en de dode kraai, Rudolf 'Ruud' Samrad (1999), Novellen: Jan Willem Goes Bijlmer, Spreker (1999), All Stars, Harry (1997), ‘Goede tijden, slechte tijden’,  Emmanuel Delacroix (1990 en 1996), ’Vrouwenvleugel’, Dolle dinsdag, Joop Koenders (1994), ‘De Laatste held’ (1993) en ‘Lost in Amsterdam’ (1989).

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!