:: Biografie

 JOHN WILLIAMS

John Williams

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

John Williams werd geboren op 27 december 1969, te Paramaribo.

Na de HAVO volgt John de HBO-opleiding Beleid, Bestuur en Management aan de Haagse Hogeschool en de vooropleiding van de Toneelschool in Maastricht. Hij loopt stage bij IDTV Film & Videoproductions als  productieassistent van het spelprogramma Boggle. Daarnaast werkte hij mee aan een promotiefilm voor de NS.

Via een aantal interessante banen achter de theater- en televisie schermen belandt John uiteindelijk voor de televisieschermen. Tot op de dag van vandaag heeft hij zich beziggehouden met verschillende acteerklussen en stort hij zich vol overgave op presenteren van spelprogramma’s. Thuisbasis van deze spelprogramma’s is RTL 4.

Bij het theater is hij als assistent company manager werkzaam bij de producties ‘Sound of Motown’ en La Cage aux Folles. Hij figureert daarnaast in de succesvolle soapserie
Goede Tijden, Slechte Tijden en heeft een gastoptreden in Ron’s Jong Geluk Show. Daarnaast speelt hij een rol in de dramaserie 'Westenwind'.

Na te zijn begonnen als acteur wordt John al snel gegrepen door het presenteren op televisie. Een screentest maakt al snel duidelijk dat hij daar geknipt voor is. Hij weet door zijn spontane wijze van presenteren duizenden kijkers dagelijks aan zich te binden bij Veronica Live!. Met veel succes presenteert hij met Stella Gommans Game Time. In die tijd is hij ook elke zondagmiddag te zien in de Big Entertainment Quiz bij RTL 4.

Vanaf april 1999 was John te zien als agent Rodney in de politieserie Blauw Blauw. Bij RTL 5 presenteert John in 2000 samen met Valerie Zwikker het spelletje Woordzoeker. John was druk in allerlei hoeken van de televisiebranche. Naast presentatie van allerlei spelprogramma’s voor Yorin en RTL4, speelt hij in verschillende Nederlandse series, zoals 'Onderweg Naar Morgen' en 'Costa'!. In april 2001 heeft John bovendien de presentatie overgenomen van Vivian Boelen in het RTL 4-programma 'Opnieuw Beginnen'. Vanaf oktober 2001 presenteerde John samen met Doesjka Dubbelt, Gaby van Nimwegen en Mike Starink het dagelijkse ochtendprogramma 'Lijn 4'.
John reisde de wereld rond voor een TV programma van RTL 4 en hij presenteerde in 2005 voor een korte tijd het populaire programma 'RTL Boulevard'. Ook is hij te zien in 'Help mijn man is een klusser'. 

Vanaf augustus 2006 is John schaatsend te zien in RTL's 'Dancing on Ice'. Hij laat zien dat ook Surinamers kunnen schaatsen. In het begin leek het niets te worden, maar het lijkt erop dat John de publiekslieveling wordt.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!