:: Biografie

 JOYCE SYLVESTER

:: Website 
www.joyce-sylvester.nl

 

Joyce Juanita Sylvester werd geboren in 1965 te Amsterdam, Nederland.

Sinds 2009 is Joyce burgemeester van Naarden. In 2008 was zij burgemeester Anna Paulowna. 

Eind jaren 50 zijn haar ouders, Otmar Cecil Sylvester en Margot Sylvester-Boerleider, vanuit Suriname naar Amsterdam gekomen. Haar vader werd geboren in Coronie, het district met de vele kokosplantages gelegen aan de Atlantische Oceaan, 150 km van Paramaribo en haar moeder komt uit Paramaribo. In een tijd waarin er op de Amsterdamse Albert Cuyp nog lang geen Surinaamse groenten te koop waren heeft Joyce spruitjes en doperwten met appelmoes leren eten. Zij is de oudste van vier dochters. De band met Suriname is altijd blijven bestaan. Zo springt ze op de bres voor Coronie, het prachtige district waar haar vader werd geboren. En zo zet ze zich in voor de bouw van het bejaardentehuis te Friendship (oplevering oktober 2008) en voor de restauratie van het staatslogeergebouw (Totness).  

Joyce is sinds 2003 Senator. Tevens is zij sinds 2003 lid van de Eerste Kamer (PvdA). Haar portefeuilles zijn Economische Zaken, Landbouw en FinanciŽn. Ze is lid van de Commissie voor de Verzoekschriften. Voorts is zij lid van de adviesraad havo/vwo Amarantis Onderwijsgroep in Amsterdam, lid van het Delta Lloyd Adviescollege, lid van de Raad van Advies van De Maatschappij, lid van de Raad voor Advies Microfinanciering Nederland en toezichthouder bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook is zij ambassadeur van 'Stichting d'ONS', het acroniem staat voor duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname.

Joyce startte haar loopbaan als controller bij de centrale directie FEZ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Hierna werd ze adviseur van de gemeentesecretaris van Amsterdam en werkte ze als senior adviseur/trekker van het door haar opgerichtte Centrum Overheid en Markt bij Twynstra Gudde management consultants. 

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!