:: Biografie

 JUAN WELLS

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Juan Wells werd geboren in Paramaribo, Suriname. 

Juan kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Hij droomde als kind al van een carrière in de schijnwerpers en deed mee aan talloze talentenjachten. Acteren en muziek maken zijn zijn twee grote passies; zo was Juan onder meer te bewonderen in series als ’12 Steden, 13 Ongelukken’ en ‘Onderweg naar morgen’ en speelde hij in 1997 de hoofdrol in de Vara-tv film ‘Ju Ju’.

 Sinds begin jaren negentig bracht Juan singles uit bij diverse binnen- en buitenlandse labels, maar de grote doorbraak bleef uit. Composities van zijn hand werden opgenomen door artiesten als Victoria Wilson James (bekend van de Engelse groep Soul II Soul), de Amerikaanse dance-formatie Dominica en de Nederlandse Tim Immers.

Tussen alle bedrijven door vond Juan ook nog tijd om zich te ontplooien als musicalstr. Zo was hij te bewonderen in de Nederlandse musical ‘Faya’ en de Amerikaans-Nederlandse musical ‘The Glory Of Gospel’. Verder trad hij veelvuldig op, onder meer tijdens evenementen als Gay Pride, Soho Music Festival en Pepsi Pop.

In 2000 was het dan eindelijk zover: met het door de producers Fluitsma en Van Tijn geschreven ‘Summer Rain’ scoort hij eindelijk een grote hit. De opvolger ‘Million Miles’ doet het aardig, maar slaagt er niet in het succes van ‘Summer Rain’ te evenaren.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!