:: Biografie

 KARIN AMATMOEKRIM

:: Website 
www.amatmoekrim.com

 

Karin Deborah Amatmoekrim werd op 25 december 1976 geboren in Paramaribo, Suriname.

In 1981 emigreerde Karin met haar moeder en broertje naar IJmuiden, Nederland. Tien jaar later verhuist het gezin naar Haarlem en sinds 1999 woont Karin in Amsterdam. 

Na het gymnasium studeerde Karin psychologie en moderne letterkunde aan de UvA, die zij in 2003 afronde. Vervolgens debuteerde Karin in 2004 met het veelgeprezen boek 'Het knipperleven'. Tijdens haar studie werkte Karin als marketingfreelancer en had vele commerciele opdrachten voor diverse werkgevers.

Karin presenteerde begin september 2006 haar nieuwe boek bij Uitgeverij Prometheus. 'Wanneer wij samen zijn' is een literaire roman die drie generaties volgt, in Suriname en uiteindelijk in Nederland. Het boek vertelt een geschiedenis die we allemaal zouden moeten kennen, namelijk die van de Javanen in Suriname. Het boek staat vol vloeken en betoveringen, en oude en nieuwe werelden die met elkaar botsen. Een verhaal over armoede, verdriet en liefde, maar vooral over een familie die van niets in de wereld zeker is, behalve van elkaar.

Ondertussen blijft Karin als zelfstandige voor diverse opdrachtgevers werken, maar wilt zich toch volledig op het schrijven toeleggen.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!