:: Biografie

 KARL NOTEN

:: Website 
www.karlnoten.nl

 

Karl Noten werd op 4 maart 1979 geboren in Paramaribo, Suriname.

Karl is fitnesstrainer en fysiotherapeut, hij is bekend door het presenteren van het televisieprogramma 'Nederland in Beweging'. Ook is Karl bekend van het kinderprogramma 'KidzClub' van TROS/Z@pplin en zijn wekelijkse column in de 'Telegraaf op Zondag', maar hij doet nog veel meer. Karl is niet alleen fysiotherapeut met diverse specialisaties maar ook gediplomeerd sport instructeur. Als docent is hij werkzaam in Nederland en België waar hij les geeft aan sport instructeurs en fysiotherapeuten. Daarnaast spreekt Karl ook regelmatig op (internationale) congressen. Karl is eigenaar van diverse bedrijven, werkt als consultant voor (letselschade) verzekeraars en is als adviseur betrokken bij diverse landelijke projecten op het gebied van gezondheid, fitness en therapie. Zo was hij betrokken bij het project Nederland in beweging (NOC NSF), project Gezond Leven (VWS), Werkwijzer Lage Rugklachten (commissie STECR/TNO Arbeid) en FLASH campagne (Nederlands Inst. Sport en Beweging).

Schrijven is een van de hobby’s van Karl. Hij heeft inmiddels 10 boeken geschreven en schrijft regelmatig artikelen in bladen voor consumenten en professionals. Daarnaast schrijft Karl onderwijs modulen en cursusmateriaal voor eigen en andere opleidingen. Tenslotte begeleidt Karl als Personal Trainer diverse BN-ers waaronder Marit van Bohemen, Fabienne de Vries en Lucielle Werner.

Sporten is Karl’s grootste hobby. Naast fitness is hij dol op bijna alle sporten zoals skaten, paardrijden, skiën en zelfs duiken. Op de mooiste plek op aarde, de Malediven, heeft hij zijn duikbrevet voor ‘Open Water Diver’ behaald. Naast sporten is Karl verslaafd aan dansen, films en muziekclips. Hij heeft inmiddels een grote collectie DVD’s en videoclips. Vooral de videoclips zorgen regelmatig voor capaciteitsproblemen op zijn laptop. Daarnaast is Karl dol op lekker eten, zijn favoriete keukens zijn de Italiaanse en oosterse. Karl is ook dol op muziek. Voor zijn programma KidzClub heeft Karl het nummer 'Swing je mee' geproduceerd. Binnenkort verschijnen bij Universal een aantal muziek en workout DVD’s van Karl.

Karl is eigenaar van de Fysio Physics Group welke bestaat uit een aantal bedrijven: •HealthClub IJsselstein, Fysio Physics, een fitnessclub met 2000 leden; •Fysio Physics Fysiotherapie BV. Een fysiotherapie praktijk met 10 fysiotherapeuten i.s.m. een diëtist, bedrijfsarts, sportarts en psychosomatisch begeleider; •Fysio Physics Opleidingen BV. FPO is gespecialiseerd in het opleiden van (Medisch) fitness instructeurs en verzorgt specialisatiecursussen voor instructeurs en therapeuten. Met ruim 1000 cursisten per jaar in Nederland en 500 in België is FPO de grootste particuliere opleidingorganisatie in Nederland in de fitnessbranche; 
•FP Consultancy & Reïntegratie voor advies en begeleiding op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid met diverse producten en diensten op fitness en gezondheid gebied; •Dancertainment, een organisatiebureau voor entertainment en evenementen.

Karl was opspraak gekomen, hij zou tussen februari 2004 en oktober 2006 in zijn huis beeldmateriaal in zijn bezit hebben gehad met daarop jonge kinderen die allerlei seksuele handelingen ondergaan. Hij moest zich 4 juli 2007 voor de Utrechtse politierechter verantwoorden.

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!