:: Biografie

 KATHLEEN FERRIER

 

:: Website 
www.kathleenferrier.nl

:: E-mail: 
k.ferrier@tk.parlement.nl

 

Kathleen Ferrier werd geboren op 8 maart 1957 in Paramaribo, Suriname.

Kathleen heeft geleerd te denken in kansen en niet in problemen. Ze heeft  tien jaar ontwikkelingswerk gedaan in Chili en BraziliŽ. Daarna is ze acht jaar coŲrdinator geweest van SKIN, een vereniging van migrantenkerken waarbij zij zich inzette voor de inburgering hier in Nederland van zoín 60.000 mensen uit alle delen van de wereld. In al die jaren heeft Kathleen gezien hoeveel er mogelijk is als je uitgaat van de kracht van mensen, van wat hen bindt en wat hen uniek maakt. Die ervaring wilt zij inzetten als volksvertegenwoordiger. Vanuit haar praktijkervaring en met wijd open oren en ogen naar wat er werkelijk leeft in onze samenleving.

Sinds 23 mei 2002 is Kathleen volksvertegenwoordiger namens het CDA. Het werk vind zij ontzettend leuk, het is meeslepend en fascinerend.
In die relatief korte tijd heeft Kathleen enorm veel geleerd. Niet alleen van wetten, regels en procedures, maar zeker ook van het hele politieke denken en handelen. Erg nuttig voor iemand zoals zij, die min of meer rechtstreeks vanuit de praktijk in politiek Den Haag terechtgekomen is. Nuttig en handig, maar niet meer dan dat en zeker niet bepalend: voor haar geldt allereerst de praktijk, het leven van alledag van mensen, die tegen zoveel aan kunnen lopen dat ze letterlijk vast lopen. Die mensen en hun ervaringen, problemen, verdriet en soms vreugde bepalen haar agenda als volksvertegenwoordiger.

Kathleen heeft heel bewust voor het CDA gekozen. Omdat ze overtuigd christen is en vanwege de uitgangspunten: solidariteit, gerechtigheid, verantwoordelijkheid voor de medemens -ver weg en dichtbij- en voor de natuur. Op deze uitgangspunten moet naar haar mening de inrichting van de samenleving gebaseerd zijn.

Daarnaast vind zij dat juist het CDA, als grootste partij in Nederland die religie als uitgangpunt heeft, vandaag de dag voor heel bijzondere uitdagingen staat waar ze erg graag een bijdrage aan wil leveren. Immers: juist het CDA kan richting geven in multiculturele samenleving als die van ons, door te benadrukken wat ons bindt en te proberen te begrijpen waarin we verschillen van elkaar en daar, praktisch en concreet, beleid op te maken.

Arbeidsverleden: 1994-2002, algemeen secretaris van Samen Kerk in Nederland, vereniging van migrantenkerken, 1996-1999, beleidsmedewerker Latijns Amerika, SOW-kerken, 1991-1994 beleidsmedewerker Fundacao Samuel, een Braziliaanse organisatie voor ontwikkelingswerk in Sao Paulo, 1991-1984 werkzaam in Santiago de Chile, betrokken bij verschillende soorten maatschappelijk- en ontwikkelingswerk. 1981-1984, zomerstewardess KLM, 1981-1982 student assistent ontwikkelingssamenwerking

Nevenactiviteiten verleden: lid van de Raad van Toezicht van BBO, lid van de Raad van Toezicht Stichting Christelijke Pers

Huidige nevenfunctie: Lid commissie buitenland, Stichting Kinderpostzegels; Redactielid Wereld en Zending; lid van landelijke werkgroep Democratie en Religie; jurylid 'het Gulden Gilde', lid raad van advies Latijns Amerika beleid, SOW-kerken.

Eerdere partijpolitieke functie:
Vice-voorzitter Programteam, partijprogramma 2002-2006 Lid ZMV groep
Lid van de Tweede Kamercommissies: Buitenlandse Zaken (vice-voorzitter), Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Fractiewoordvoerderschappen: Familie- en Gezinsbeleid en Ontwikkelingssamenwerking.

Bijzonderheden: naast verschillende publicaties heb ik een boek geschreven: "Migrantenkerken, om vertrouwen en aanvaardig", Kok Kampen, april 2002.

Opleidingen: VWO, eindexamen Visser 't Hooft Lyceum, Leiden.
Rijks Universiteit Leiden, Spaanse Taal- en Letterkunde, Portugees en Ontwikkelingssamenwerking, doctoraal juni 1984.
Literatuurstudie Universidad de las Americas, Cholula, Mexico 1980.
o 1980

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!