:: Biografie

KENNETH HERDIGEIN

Clemens Rikken

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

  1. Kenneth Herdigein werd geboren op 12 juni 1959 te Paramaribo, Suriname.

  2. Kenneth Herdigein begon tijdens zijn laatste jaar aan de Toneelschool Amsterdam in 1982 bij Het Werktheater waar hij vier jaar speelde. Vervolgens speelde hij zowel klassiek repertoire als nieuwe stukken bij verschillende groepen zoals Noord Nederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam, D.N.A. en Cosmic. Ook op het gebied van film en televisie kan Kenneth bogen op een indrukwekkende lijst producties waarin hij grote rollen speelde. 

  3. De manier waarop Kenneth Herdigein met tomeloze inzet zijn rollen vorm geeft en zijn liefde voor het vak, zonder daarbij zijn “Surinaamse saus” kwijt te raken, maken van hem een unieke acteur.

  4. Eén van Kenneth's bekendste rollen was die van arts in de populaire televisieserie "Zeg eens Aa". Het feit dat een Surinaamse acteur een arts speelde en niet de geijkte schoonmaker of drugsdealer heeft veel gedaan voor de beeldvorming van Surinamers in Nederland. 

  5. Kenneth Herdigein ontving in december 2005 de 'Cosmic Award' als blijk van respect en waardering voor zijn loopbaan als acteur.

  6. Kenneth heeft heel moeilijke tijden gekend en is daarom ook professionele hulp gaan zoeken. “Hij heeft bij deskundigen gelopen, die hem geholpen hebben wat meer afstand van zijn werk te nemen. Zijn werk moet niet de zuurstof zijn waardoor hij kan functioneren. De psychiater die hem dat inzicht heeft gegeven, heeft zijn leven gered mag hij wel stellen. Zo ervaard hij dat. Hij had zichzelf wijs gemaakt dat hij leefde om toneel te spelen, met die gedachte was hij één geworden en dat was geen goed ding. Je kunt het vergelijken met je grote liefde. Als je echt leeft voor iemand anders en je gaat dan uit elkaar, dat is zo erg... Als je dan geen afstand kunt nemen, kom je in een gesticht terecht.

  7. Vanaf 2005 is Herdigein regelmatig te zien in 'Keyzer & De Boer Advocaten' als rechter Fischer. Ook speelt hij de rol van Howard Blokland, de vader van scholiere Avalanche in de jeugdserie 'SpangaS'.

 

      © 2009 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!