:: Biografie

 KIZZY GETROUW

:: Website 
www.kizzy.nl 

 


Kizzy Getrouw werd geboren in Suriname. 

Kizzy Getrouw is zangeres, danseres, en TV presentatrice voor 'Dirty Water' op CN8 in Amerika. Ze is ook de lead zangeres van the 'Bo Winiker Orchestra', met wie ze voor o.a. Bill Clinton, de beroemde Rockefellar Family en met actrice Glenn Close heeft opgetreden.

Kizzy had een hit album ('Cocktail - Lamu Lamu') en vertegenwoordigde Curacao tijdens de CBU (Caribbean Broadcasting Union), en werd 3rde. Ze was finale winnares van The Caribbean European Talent Competition.

Kizzy is afgestudeerd van het conservatorium, Berklee College of Music, in Boston , USA , en heeft daar opgetreden met Steven Tyler (Aerosmith). En was te zien op VH1: de amerikaanse TMF.

In Amerika werd Kizzy bekend als de TV presentatrice van XYTVís 'The VI|P' en 'Celebrity Gossip' (RCN cable). Ze is nu Ďentertainment reporterí van een nieuwe TV Show 'Dirty Water', dat op CN8 (cable en ook on demand) te zien is. Voordat ze naar de VS verhuizde, presenteerde ze het kinderprogramma 'Wie is er Nieuwsgierig?' op de Nederlandse Antillen.

Kizzy is toen ze drie jaar oud was begonnen met ballet op de Tosca Balm Ballet Akademie in Schiedam , daarna 'Ecole de Danse' op Curacao , en 'The Boston Conservatory' in Boston MA , in Amerka. * Ecole de Danse: "Notenkraker, Pinoccio, Tin Soldier, 'Eens op en Eiland'.

Kizzy was o.a. te zien in de 'Raadsels Rond het Ruime Sop', 'Het Koffertje van Van Dalen' en had de hoofdrol in 'Vlieg op', 'De Piek', en 'Aangespoeld' een theater produktie van Rutger de Bekker en Diederik Ebinge - en 'Remember my Name' Ė een theater productie van Kasper van Kooten en Patrick Stoof, van wie ze ook acteerlessen heeft gevolgd op Curacao.

In 1999 was Kizzy uitgenodigd om voor 6 weekenden het Kwakoe Zomer Festival te presenterenOok het reclame spotje 'It's Kwakoe Time Again!'  dat op de radio stations werd gespeeld, was door haar opgenomen.
Zie haar Kwakoe TV uitzending op YOUtube, klik hier:
http://youtube.com/watch?v=SEE-44TkAP4

Kizzy woont 9 jaar in Amerika, en brengt spannende tijden door in de 'entertainment' wereld van de VS. Behalve als tv presentatrice en zangeres, werd ze ook benoemd tot een van de: 'Top 10 Hotste Bachelorettes van Boston', en was ze te zien op de voorkant van het bekend blad 'The Improper Bostonian Magazine'.

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars!