:: Biografie

 LA CAZ

LA CAZ =
 Vivian (Neef Yakki) - Vocals, Guitar
Marlon (Doisri) - Drums
Jerry - Skratji
Ireal (Boy) - Vocals
Sinclair - Keyboard
Ernst - Vocals, Bass
Revelino(Revo) - Bass
Marlon (Ĺ) - Vocals
Jerry (Philips) - Sax 
Jurgen Seedorf - Vocals
Gilbert (florida) - Vocals

:: Website 
www.la-caz.com

:: E-mail 
info@la-caz.com

 

LA CAZ is ťťn van de meest populaire Surinaamse muziekformaties, die al 10 jaar bestaat en in Nederland gevestigd is. Vele leden zijn in Nederland geboren uit Surinaamse ouders. 

La CAZ wat afgeleid is van 2 namen namelijk de 'LA' van La Rouge waar enkele leden vandaan komen en CAZ van de Surinaamse muziekstijl  'Kaseko', maar LA CAZ wil een doorbraak verwezenlijken door de traditionele Kaseko muziek te introduceren, in combinatie met de Latijns, Zuid-Amerikaanse muziek, zoals SOCA, Salsa en nog heel veel andere muziekstijlen, maar ook R&B komt aan bod. 

En dan nu een stukje historie over LA CAZ. LA CAZ is 10 jaar geleden opgericht, doordat enkele leden, die voorheen speelden bij La Rouge, meer drang kregen om de traditionele Kaseko te willen voortbrengen. Vervolgens werden enkele leden uit andere formaties aangetrokken om mee te komen spelen, waaronder, Vivian Eijck, beter bekend als Neef Yakkie afkomstig uit Yakkie Famirie. De andere leden zijn afkomstig uit Ghabiang Boys en The Rhythm.

In 8 jaar tijd hebben de heren 7 albums opgenomen en uitgebracht en werd het album, 'Live At Surinam' hun best verkochte album. Door dit succes verwierf LA CAZ heel veel fans in Nederland en in Suriname en is LA CAZ een graag geziene gast tijdens de vele Surinaamse feestjes die tot tot BAM! duren. LA CAZ brengt ook vanaf hun 2e jaar van hun bestaan regelmatig bezoeken aan Suriname, dit met overweldigend succes. Ook werd BelgiŽ aangedaan tijdens de Antilliaanse feesten in Hoogstraten. Jaarlijks zijn de heren te bewonderen tijdens edities van de Pleasure Paas Party rond de pasen, in Den Haag. 

LA CAZ voelde zich na alle verschillende groepswisselingen sterker dan ooit en hun sound was sterker en dichter bij de perfecte sound gekomen, waar zij graag naar streven. Anno 2007 horen wij helaas niet veel meer van LA CAZ. Men zegt dat de groep is gestopt.

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!