:: Biografie

 LEA ABDULHAK

:: Website 
www.leaabdulhakmusic

 


English

Lea Abdulhak werd geboren op 12 januari in Paramaribo, Suriname.

Lea emigreerde met haar ouders naar Nederland (Amsterdam) in 1971 en 
ging werken als receptioniste, secretaresse en danseres in Nederland, Engeland en Duitsland. 

Lea is momenteel bassiste, leadvocaliste en songwriter, maar ook  composer, arranger en producer. Niet alleen liedjes maar ook complete jingles voor vele lokale radio stations heeft zij al afgeleverd.  

Compleet autodidact ontdekte ze eind jaren '70 dat ze muzikaal talent had. Sinds begin jaren '80 heeft Lea met veel oefenen en de nodige studieboeken zichzelf geleerd bas gitaar te spelen. Ze begon in London en is in 1982 in Duitsland gaan spelen, eerst met cover bands en later, mede nadat ze er eind 1985 was achtergekomen dat ook de combinatie 'bassen-zingen' haar goed afging, met haar eigen band. Ze speelde door heel Duitsland en verhuisde in 1993 naar Amsterdam. 

Na wat tegenslagen met het vinden van goede muzikanten en een pauze van vijf jaar, heeft ze omstreeks 2004 de draad weer opgepakt en is het haar wťl gelukt een hechte band op te richten. Zo is 'Lea Tha Band' ontstaan en staan ze bekend om de vele optredens die ze al hebben gegeven. In de band spelen Mutsumi Torri (Keyboard), Meriam Stokman  (Gitaar), Steve Akkrum (Drums & Backing Vocals) en natuurlijk Lea Abdulhak (Basgitaar & Lead Vocals).

Lea's music style is een mix van funk- rock- pop en reggae. De muziek die de band speeld is geschreven, gecomponeerd en gearrangeerd door Lea zelf.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!