:: Biografie

 LOUISE WONDEL

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Louise Wondel werd geboren op 19 januari 1971 in Paramaribo. 

Louise is geboren uit een Aukaanse moeder en een Saramaccaanse vader. Als nakomeling van de marrons heeft Louise altijd interesse getoond voor de Afrikaanse en Surinaamse cultuur in het algemeen en de marroncultuur in het bijzonder. Louise heeft dan ook diverse onderzoeken gedaan op dit gebied.

Louise studeerde Sociologie aan de Anton de Kom universiteit van Suriname. In 1997 werd zij door de Stichting Ameva uitgeroepen tot ‘artiest en dichter van het jaar’. Louise schreef gedichten in het Aukaans.

Louise is oprichter, voorzitter en artistiek leider van de op 10 januari 1995 opgerichte sociaal–culturele vereniging 'Fiamba'. Louise heeft Suriname meerdere malen mogen vertegenwoordigen op internationale podia tijdens dans- en literaire festivals.

Ook in Nederland heeft Louise bekendheid verworven door tal van optredens op culturele en literaire evenementen zoals de ‘Winternachten’.

Het gerucht gaat dat Louise vrij ernstig ziek is en wordt verpleegd in een ziekenhuis. Over de aard van haar ziekte wordt gezegd dat ze aan AIDS lijdt. De familie van Louise wil echter niets loslaten hierover.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!