:: Biografie

 LUCIA NANKOE

:: Website 
www.lucianankoe.com

 

Lucia Nankoe werd geboren in Paramaribo. 

Lucia Nankoe groeide op in Amsterdam en studeerde moderne letterkunde aan de Sorbonne. Studie in Frankrijk: Literatuur (Lettres Modernes). Daar ontstond haar interesse voor (in eerste instantie Franstalige) Caraibische en Afrikaanse literatuur en later ook voor de literatuur van het hele Caraibische gebied, met al zijn invloeden. 

Lucia is gespecialiseerd in Caraibische vrouwenliteratuur. Sinds 1986 doceert ze Frans, Franse media en literatuur aan de Faculteit Communicatie en Journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht.

Daarnaast is Lucia free-lance publiciste. Verder was ze adviserend lid van de commissie Frans voor Het Fonds van de Letteren en maakte ze beoordelingen van manuscripten voor uitgeverijen en het Productiefonds.

Lucia geeft diverse lezingen, coachings en trainingen in binnen- en buitenland op verschillende universiteiten. Ze neemt ook deel aan diverse conferenties en symposia, waar in vraaggesprekken worden gehouden met onder andere schrijvers, kunstenaars en artiesten van diverse pluimage.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!