:: Biografie

 MARCEL PENNEUX

Penneux

:: Website 
www.marcelpeneuxtap.com

:: E-mail 
info@marcelpenneuxtap.com

 

Marcel Penneux werd geboren op 21 augustus 1963 te Paramaribo, Suriname.

Marcel Penneux
Hij heeft leren tapdansen op de "Iris Ray Dans College". Daarna vertrok hij naar Amerika en heeft daar getraind en ervaring op gedaan bij Henry Latang.

In 1990 was hij gastartiest in het Apoll Theater op de woensdag amateur avond, in Harlem NewYork. 

Marcel werd geïnspireerd nadat hij een film van Bill 'Bojan­Jes' Robinson en Shirley  Tempel had gezien, hij besloot gelijk om tapdanser te worden. Marcel is een zeer atletische tapdanser met een groot gevoel voor humor. Marcel is als artiest vooral gespecialiseerd in tapdans uit de jaren 20 en 30, zoals the Nicholas Brothers, Fred Astaire en niet te vergeten Bill Robinson.  

Marcel heeft in heel Europa opgetreden. In 1988 werd hij Europees kampioen tapdansen. Ook heeft hij verschillende wereldkampioenschappen op zijn naam staan. 

In 1990 was hij genomineerd voor een Grammyaward voor meest talentvolle opkomend artiest. Marcel speelde de hoofdrol in de musical  "A NIGHT AT THE COTTON CLUB". Hij Vertolkte de rol van Bill 'BOJANGLES' Robinson. Dit deed hij van  1989 tot 1992

Ook heeft hij in diverse TV commercials opgetreden en heeft hij talloze TV optredens gedaan. In zowel binnen als buitenland. In Edinburgh heeft hij opgetreden op het Edinburgh Jazz Festival en niet te vergeten op het Jazz Festival in DenHaag. 

In 1994 Heeft Marcel een rol vertolkt in "The Pilot TV" (een TV soap). Hij was ook gastartiest bij het openen van het nieuwe theater Carré in Amsterdam. In datzelfde jaar in Londen en Dublin heeft hij opgetreden in de musical "The Riverdance". V

In 1996 was hij special guest in Heerenveen tijdens het europees kampioenschappen schaatsen. Ook dat jaar was hij de sensatie bij het wereld sterren circus in Arnhem. In 1996 was hij ook ere gast in de Europese Tour van de Benny Goodman Revival Orchestra.

1998 was Marcel Peneux een van de de hoogte punten in het programma van Philips in Eindhoven, tijdens de dealerdagen (Star City).

2000 ging hij op uitnodiging van BMW cars naar mallage ter introductie van de nieuwe motor van BMW. Hij heeft opgetreden in het grootste Theater Son-Amar in Mallorca. Elke avond trad hij op voor minstens 2000 personen. Ook heeft hij samen met Paul de Leeuw opgetreden in het Luxor Theater in Rotterdam.

2001 was Rotterdam de Europese hoofdstad en heeft Marcel Peneux daar samen met Mini en Maxi voor 3 maanden opgetreden in het Luxor Theater, waarbij Koningin Beatrix aanwezig was bij de opening.

2002 introduceerde hij voor Mercedes Benz de allernieuwste Mercedes Benz Car. In het zelfde jaar trad hij op in een geweldig afscheidsfeest voor de Nestor of Showbizz, journalist Henk van de Meyden.

Marcel Peneux heeft vervolgens in vele Europese steden opgetreden onder andere Hamburg, Kassel, Frankfurt, London, Amsterdam, Munchen, Berlijn, Dublin, Parijs, Gent, Brussel en Kopenhagen. Marcel is één van de beste en bekendste artiest in Tapdance. 

Verder is Marcel ook zanger, entertainer, Tap choreograaf en geeft ook Tap dans workshops.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!