:: Biografie

 MARCHA VAN GLANEN WEIGEL

:: Website 
www.marcha-fitness.nl

 

 

Marcha van Glaanen Weigel werd geboren op 15 mei 1968 in Paramaribo, Suriname.

Op driejarige leeftijd kwam Marcha naar Nederland met haar ouders en twee zussen. op zevenjarige leeftijd ging zij terug naar Suriname met het gezin voor een jaar, vanwege de baan van haar vader. 

Al vanaf haar vijfde jaar doet Marcha fanatiek aan sport: turnen, atletiek en tennis. Na de Havo, volgde Marcha het Cios in Overveen, met als specialisatie tennis en fitness. Daarna heeft ze zes jaren tennisles gegeven in combinatie met een part-time baan op sportscholen. 

In 1994 begon Marcha sportlessen te geven in buurthuis Anasi in Amsterdam Zuidoost, totdat zij in 1997 een eigen ruimte had gehuurd aan de Bijlmerdreef. In 2001 verhuisde zij met 'Marcha-Fitness' naar een groter pand ook aan de Bijlmerdreef. Ondertussen is zij in 2001 begonnen met de oprichting van een sportieve buitenschoolse opvang. 'De Jeugdkampioen' is gevestigd in Florijn in Amsterdam Zuidoost, alwaar de kinderen diverse sportactiviteiten krijgen. 

Marcha doet al sinds 1999 aan de UFC mee. In 2006 is zij als 5e geŽindigd (zie: www.ufc.nl). De Ultimate Fitness Challenge is een voor Nederlandse begrippen nieuw soort Outdoor, Fashion, Beauty, Life style en Fitness wedstrijd op televisie. De Ultimate Fitness Challenge is een wedstrijd waarin buiten een goed gebouwd en geproportioneerd lichaam en uitstraling met een sexy knipoog, ook lichamelijk gepresteerd moet worden d.m.v. bijvoorbeeld een mountainbike race, zwemmen, storm/hindernisbaan, afstandsloop, klimmen en afdalen en een aantal duurkrachtoefeningen. Deze wedstrijd is inmiddels bijzonder populair en wordt in de Benelux door RTL7 uitgezonden in een serie van 7 afleveringen. De reden dat Marsca al weer voor de derde keer mee deed aan de UFC is vooral om het plezierig aspect tijdens trainingen en de wedstrijd, naast de professionele opzet die de UFC momenteel biedt. De UFC is sinds haar eerste deelname in 1999 erg vooruit gegaan qua organisatie en qua niveau van de deelneemsters en de onderdelen. In 1999 is Marcha als 9e geŽindigd en in 2002 eindigde zij als 12e. 

In september 2006 was Marcha genomineerd voor 'Zwarte Zakenvrouw' van het jaar. Met haar bedrijf heeft Marcha letterlijk een stap voorwaarts gezet door als een van de weinige vrouwen zich eigenaar van een fitness studio te kunnen noemen. Zij bedient de inwoners van Amsterdam met een uitgekiend concept, gericht op een multi-etnische doelgroep en opvang van kinderen.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!