:: Biografie

 MARIANNE CORNET

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Marianne Claudette Cornet werd geboren op 16 april 1972 in Paramaribo. 

In 1973 emirgreerde de familie Cornet naar Nederland. In 1983 keerden zij voorgoed terug naar hun geboorteland. Marianne zelf deed toen nog niets aan muziek maar hield er wel erg van. Marianne komt uit een zeer muzikale familie. Haar vader was voorzanger van de populaire muziekformatie 'Panya Gas'. 

In 1989 won Marianne de eerste prijs van de SRS talentenjacht en enkele jaren daarna werd zij bij een gelegenheid ontdekt door Romeo Foe Aman (zanger), waarbij zij zich als jongste telg aansloot bij de meer ervaren soulartiesten van Suriname. Marianne ontpopte zich echter als jonge “oude” soulartiest en is nu erg bekend onder de soul liefhebbers als “Soulsister”. Marianne steelt de harten van showgangers tijdens haar optredens met haar imposante stem en energieke optreden. Optredens in de Saramacca Bar Hotel Torarica en stage optredens naast beroemde buitenlandse soulartiesten zoals Barbara Lynn, Eddy Floyd, Percy Sledge en Swamp Dog kunnen ook toegevoegd worden aan haar curriculum vitea.

Behalve dat zij optreed in de soul-groep, Tour Entertainment, toonde ze ook dat zij kan componeren. In 2000 won Marianne de derde plaats van het Surinaams Populaire Componisten Festival, Suripop, met het nummer: 'Fa Yu Ati e naki?' Gezongen door haar zus Claire Cornet die momenteel in Nederland en omstreken furore maakt met het zangkoor 'Carmenian Choir'. In 2004 behaalde Marianne weer een finale plaats in dit festival met 'Afrikan Warrior'.

Marianne’s compositie 'A Carifesta Celebration' won de hoofdprijs tijdens het 'Carifesta Festival' gehouden in Suriname in Augustus 2003, en het lied werd de thema song van dit festival.

In november 2005 vertrok Marianne met 'Februari en Foe Aman' voor hun eerste gezamenlijke buitenlandse tournee naar Nederland op uitnodiging van Belgie voor optredens in Almere en Belgie in verband met de viering van de onafhankelijkheidsdag van Suriname.

De nieuwe CD (2007) van Marianne is al een poosje uit. De titel track is 'De tijd blijft lopen'. Men is nog bezig met de laatste videoclips en dan komt ook de DVD uit. Tot nu toe is de CD alleen te koop in Suriname bij Boembox, die de algehele productie op zich heeft genomen. KKoop het zo gauw mogelijk, of laat het voor je kopen in Suriname

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!