:: Biografie

 MARIELLE VAN SAUERS

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

MariŽlle van Sauers werd geboren op 6 december 1966 in Utrecht.

MariŽlle is geboren uit een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader, die reeds lang zijn gescheiden. Zij heeft een broer Eric van Sauers die bekend is geworden met de comedy train. Een halfbroer en een hele reeks halfzusjes.

In 1995 studeerde MariŽlle af aan de Toneelschool in Amsterdam. Ze speelde mee in diverse theaterproducties waaronder 'Written on the wind' van Rieks Swarte en 'Relapsus' van Wim T. Schippers. 

MariŽlle was vier jaar verbonden aan het jeugdtheatergezelschap Het Waterhuis, waarmee ze voorstellingen speelde in binnen-  en buitenland. 
MariŽlle schrijft ook teksten voor het jeugdtheater, de meest recente 'De meisjes van Aboke', die ze samen met Kees van Loenen heeft geschreven, was genomineerd voor de Belgisch-Nederlandse jeugdtheaterprijs 1000 watt. Tijdens en na haar opleiding heeft ze veel kleine en grotere  rollen gespeeld in diverse televisie producties.

MariŽlle ontwikkelde een voorstelling die ze in maart 2002 in Suriname voor kinderen zal heeft gespeeld. 

In 2004 won MariŽlle de Hollandse Nieuwe Juniorprijs, voor de bekroonde toneel tekst "Joachim en m 'oma". 

MariŽlle's eerste vaste rol is die van Emma Buitenzorg in de VARA- dramaserie 'Ernstige Delicten'.

MariŽlle werkt momenteel aan een jeugdserie die zich afspeelt in Suriname 'de taxi van Palemu'. De opnamen van de zevendelige jeugdserie is op 22 januari 2005 gestart.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.