:: Biografie

 MARTHA WESENHAGEN

:: Website 
www.marthawesenhagen.nl

:: E-mail 
info@marthawesenhagen.nl

 

 

Martha Wesenhagen werd geboren op 17 oktober 1965 in Suriname. 

Op haar 7de jaar zette zij voet op Nederlandse  bodem en is voor lange tijd woonachtig geweest in Rotterdam.

Sinds een aantal jaar heeft zij de havenstad verruild voor de hoofdstad Amsterdam. De in Paramaribo geboren Martha is sinds haar prille jeugd altijd erg ondernemend geweest. Iets wat zich de afgelopen jaren sterk heeft ontpopt. Niets leek de Surinaamse onmogelijk. Een van haar levensmoto's is dan ook "If You Put Your Mind To It, You Can Do Everything". Die levensvisie heeft haar geen windeieren gelegd. Zij heeft veel van haar dromen kunnen verwezenlijken.

Door haar ondernemingszin, nieuwsgierigheid en haar spontane karakter is zij in contact gekomen met veel interessante mensen van verschillende pluimage in binnen- en buitenland. Martha is een graag geziene persoonlijkheid in de wereld van glitter en glamour alsmede in de zakenwereld. Haar eerste stappen naar de landelijke bekendheid zette zij toen er in 1995 een einde kwam aan haar kortstondige politiecarrière. De pers bombardeerde haar in alle media als te mooi voor de politie, waardoor de bijnaam "mooie Martha" al snel een feit was.

Een week na haar vertrek bij de Rotterdamse politie startte Martha een interview serie voor het weekblad Panorama onder de naam "In de kuil met Martha". Dit hield in dat zij met bekende Nederlandse sporters, zangers en andere prominenten werd gefotografeerd in een kuil op een van de Nederlandse stranden, waarbij tevens een pittig interview over sport, seks, geld, vrouwen en snelle bolides werd afgenomen. De serie werd een groot succes.

Voor het weekblad Party interviewde zij bekende Nederlanders. Martha schreef ook wekelijks columns voor het Rotterdams Dagblad. 

Martha, de trotse moeder van zoon Levi, is tevens auteur van twee boeken. Haar eerste boek getiteld "Martha, het niet-alledaagse levensverhaal van een jonge Surinaamse vrouw". Haar tweede boek kreeg de naam mee "Typisch Martha", waarin een greep van de columns die zij schreef voor het Rotterdams Dagblad werd gebundeld. Tussen alle bedrijven door werkte en werkt "La Martha" als fotomodel.

Martha presenteerde voor een aantal jaar bij Stadsradio Rotterdam het programma "Beppen met Martha", waarin zij gasten interviewde zoals: Montell Jordan, Keith Sweat, Tavares, Blackstreet en nog vele anderen. Door haar interviews op de radio en haar optredens in het land kwam Martha in contact met veel R&B groepen, waaronder de boyband Romeo. 
 Wesenhagen onderschatte het talent van deze formatie niet en besloot in te gaan op hun aanbod om het management van deze groep op zich te nemen. Onder haar leiding sleepte de band 2 gouden platen in de wacht, voor hun hitsingle "Coming home" en hun debuutalbum Romeo.

Martha presenteerde ook andere het programma "Typical Martha" bij bajaradio.com waar zij ondersteuning kreeg van de bekende paparazzi fotograaf Edwin Smulders. Wesenhagen presenteerde ook enige tijd een eigen programma voor het Surinaamse radio station Radio Rapar.

Haar kwaliteiten als manager bleven niet onopgemerkt en werd zij op 29 april 1999 uitgeroepen tot de beste R&B manager 1998. Deze Award werd haar aangeboden door de Free Record Shops, Block Entertainment en Goodman Entertainment.

MN8, Romeo, Re-Play, Skinny Scotty & B-Man en XMTS

Door het succes van Romeo kreeg "La Wesenhagen" meerdere aanvragen voor management, waaronder de R&B grootheden MN8 afkomstig uit de UK bekend van de smashhits "I've Got A Little Something For You". De remix van deze single werd gedaan door niemand minder dan Sean "Piddy D" Combs. Deze single bereikte de tweede plaats van de hitlijsten in de UK en Duitsland. In Frankrijk stond deze single lange tijd op nr. 1 en de CD single "Happy" die stevig werd bewerkt door Mr. Dalvin, een van de leden van Jodeci.

 Een tweede groep was Re-Play, bekend van de hits "Kijk om je heen", "Alla Day" en "Never Nooit Meer" met Gordon. Ook Romeo viel in die tijd onder haar management. Tevens was zij de manager van Skinny Scotty & B man van de CD singles "Waarom" en "Meisje".

In haar management zat ook de boyband XMTS met Charly Luske, Werner Penza, Laurens Kuipers en Fabian, zij brachten de singles "I Need You", "Get Down On It" en "Swinging" op de markt onder haar management.

De tropische duizendpoot die bij uitstek een enorme muziekliefhebster is bracht in 1996 onder het label Epic zelf haar eerste CD single uit met een speciaal voor haar, door de Arnhemse Bart Bijvank, geschreven nummer "Doe het dan voor mij". De single en videoclip kregen veel aandacht kreeg van de media. In de jaren '80 werkte Martha samen met MC Miker G en DJ Sven. Bekend van de monster hit "Holiday". Zij was vaak met hun te zien op de Europese televisie. Met MC Miker G nam zij een videoclip op voor het nummer "Don't Let The Music Stop".

Na een aantal jaar achter de schermen bezig te zijn geweest met het runnen van haar winkel, maar vooral zich nog intensiever bezig te houden met de opvoeding van haar zoon, is Martha terug op het gebied van management. Op dit moment is zij verantwoordelijk voor het Europese management van de enorm getalenteerde Maruja. Die met haar debuut album "Azuca", uitgebracht door Universial Miami en in Nederland door Red Bullet, de wereld aan het veroveren is.

Sinds begin 2005 schrijft Martha een paar keer per maand columns op haar eigen website: MarthaWesenhagen.nl

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!