:: Biografie

 MEO

Meo

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Dennis Romeo van Leeuwen aka 'MEO' werd geboren op 10 juni 1984 te Schiedam, Nederland.

 Muziek heeft altijd een belangrijke rol in zijn leven gespeeld omdat zijn vader muzikant was. Op twaalfjarige leeftijd luisterde hij vaak naar Hiphop o.a. Tupac, Nas en Biggie. Deze rappers hebben hem geďnspireerd om zelf ook te gaan rappen. Begin 2002 heeft hij een groep opgericht genaamd ‘Retailiation’. Deze groep bestond uit 5 man met inbegrip van Meo. Ook ging hij zichzelf verdiepen in het schrijven van teksten. 

Doordat hij zichzelf steeds meer als een solo artiest ging beschouwen is hij op een gegeven moment uit de groep gestapt. Datzelfde jaar is hij terug gegaan naar school om een diploma te halen. Tijdens deze opleiding kwam hij in aanraking met een andere rapper, Riz, uit Schiedam. Samen besloten zij een aantal nummers op te nemen onder de naam ‘Genuine’. Doordat hij meer tijd aan rap en muziek besteedde verwaarloosde hij zijn studie. Zijn vriend Riz daarentegen verdiepte zich meer in zijn opleiding en vond school op dat moment belangrijker waardoor er een einde kwam aan de samenwerking. 

MEO besloot om zichzelf te verdiepen in de Amerikaanse ‘slang’ (straattaal) door veel Hiphop muziek te luisteren, naar films te kijken en Amerikaanse programma's te volgen. Hij begreep dat de echte Hiphop heel moeilijk te bestuderen was; de teksten gaan te diep en zijn voor de meeste mensen niet te begrijpen. Daarom heeft hij toen besloten zich te richten op het algemeen beschaafd engels. Deze vorm van rap is door de meeste mensen gemakkelijk te volgen, omdat het commerciëler gericht is. MEO werd met de dag beter en zijn lyrics sloegen aan bij het publiek.Toen hij stopte met school kreeg hij problemen thuis en hij besloot bij zijn zus te gaan wonen. Daar wilde hij zichzelf ontdekken en uitzoeken wat hij nu precies wilde gaan doen. 

MEO besloot dat hij verder wilde gaan in de muziek en in 2003 is hij begonnen met het maken van eigen mixtapes. Hij gebruikte instrumentals van bestaande rappers en schreef hier zijn eigen teksten overheen. Op een gegeven moment werd MEO gebeld door een vriend, Steve-B, die het wel zag zitten om samen met hem iets op te nemen. Ze maakten 6 tracks op bestaande instrumentals en deze demo werd door Steve aan zijn oom gegeven. De demo belandde bij een platenlabel genaamd Toptrax, die hem na het beluisteren van de demo in februari 2004 uitnodigden voor een gesprek. Dit gesprek verliep zeer positief en er werd besloten om in de studio van Toptrax wat demo's op te nemen om te kijken of de samenwerking klikte. De samenwerking bleek goed te bevallen. Er werd besloten om hem een contract aan te bieden onder de artiestennaam "MEO". Tijdens de zes maanden durende opnamesessies zijn er 2 singles opgenomen. Op 2 oktober 2004 begon voor hem het grote avontuur. Hij ging naar Los Angeles om videoclips op te nemen bij zijn muziek. Het hele project werd ter plaatse door de kenners zeer enthousiast begroet en de resultaten zijn veelbelovend. 

Zijn hit 'Still Down' (2005) is bij de meeste goed bekend en de volgende single 'Ain't No Party' deed het ook niet slecht.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!