:: Biografie

 MIKE HO SAM SOOI

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Mike Ho Sam Sooi werd geboren op 6 april 1954 in Paramaribo.

Mike Ho Sam Sooi begon zijn loopbaan bij het Doetheater in Paramaribo. Sinds 1975 woont hij in Amsterdam en vanaf die tijd maakt hij eigen theaterproducties en speelt hij gastrollen bij grote gezelschappen als het Ro Theater, de Blauwe Maandag Compagnie en het Noord Nederlands Toneel. 

Mike heeft rollen gespeeld in onder andere de soap Goudkust (1996), Baantjer (1998 - de Cock en de moord op de heks), Lang leve de Koningin (1995), Oppassen (1995), Flodder (1993), In voor en tegenspoed (1991), In ogen van Krijt (1978). 

Mike heeft in 1989 HO-PRODUKTIES opgericht om zijn creatieve initiatieven en werkzaamheden in onder te brengen. Vele jaren van ad-hoc subsidies door rijk - Gemeente en Provincie heeft dit initiatief achter de rug. De  Stichting produceerde vooral de solo voorstellingen van 'Dogla'.

Mike schrijft en componeert ook liedjes voor zijn solo voorstellingen en andere muziektheater produkties die hij in de loop der jaren heeft geschreven en geregisseerd. Zelf bespeelt Mike geen instrument maar zingt de liederen voor aan de betreffende arrangeurs/toetsenisten die samen met hem de muziek arrangeren en op die manier het lied af maken. Mike heeft onder de noemer Dogla tot nu toe twee voorstellingen gemaakt. De eerste heet 'Dogla Waarheen', De tweede satire is genaamd 'Dogla Arme Geddon', deel drie in de serie Dogla heeft als werktitel 'Dogla De Verwarring'.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!