:: Biografie

 MNB MUSIC

:: Website 
www.mnbmusic.com

 

MnB Music is Mind and Brain Productions.

In 1996 leren Romeo Lensa en Sergio Popken elkaar kennen op de Kweekschool voor de Handel in Amsterdam. Beiden zijn erg geÔteresseerd in muziek en zijn er ook al mee bezig. Deze gemeenschappelijke deler zorgt ervoor dat ze al snel met elkaar bevriend raken.

Muziek maken is alleen nog een hobby, ze maken veel beats waar ze verder niets mee doen. Sergio en Romeo zijn wel erg enthousiast maar nog te jong om te weten wat ze te wachten staat. Beiden hebben ook nog hun eigen band waar ze in spelen. Sergio toerd door Nederland als toetsenist met de band Pelangie (Regenboog), een alround band met diverse stijlen. Romeo speelt in enkele Surinaamse jongerenbands waaronder Jong La Caz, No Spang en New System.

In 1997 verwaterd het contact. In 1999 ontmoeten zij elkaar weer en pakken de draad meteen weer op. In deze periode maken ze enkele beats voor Mr. Jah-Son (In de Rotterdamse HipHop scŤne bekend als Madman). Hierdoor komen de beats ook andere mensen ter ore en de reacties zijn zeer positief. Vrienden en familie sporen de jongens aan om zich serieus in de muziekwereld te storten, maar zowel Sergio als Romeo zijn er op dit moment nog niet klaar voor. 

In 2001 zien ze in dat de beats niet langer kunnen blijven liggen. Ze realiseren zich dat ze met hun creativiteit en enthousiasme de Nederlandse muziekindustrie een nieuwe impuls kunnen geven.

In 2004 bedenken zij de naam Mind and Brain Productions, welke betekent dat je wel de brains kan hebben om beats te kunnen maken, maar ook verstand van muziek moet hebben. Terwijl ze bezig zijn met het maken van beats en het schrijven van teksten begint de Revolutionaire Vlam, verborgen in hun harten, te branden. Zij maken nu ook eigen nummers die goed worden ontvangen. Samen met de nieuwe sound beschouwen zij dit als de nieuwe opmars, een nieuwe strijd De Nieuwe Revolutie is DNR!

Na het tekenen van een Publishing Deal bij Walboomers, beginnen zij te werken aan verschillende muzikale projecten met artiesten zoals So Leip, Mr Jah-Son, DJ Groove, Heatcliff, Rocks, Psicho en Tim. In samenwerking met Vlaminal Records brengt DNR ook twee nummers uit op Ghettospit Vol. 1, 'Ik laat mijn hart spreken' en 'Niet te stoppen'.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.