:: Biografie

 MURTH MOSSEL

:: Website 
www.murthmossel.nl 

 

Murth mossel werd geboren op 6 februari 1970 te Amsterdam.

Als lid van FreshWagon en comedytrain toert Murth al jaren door het land. Tevens speelt hij wekelijks in het bekenste stand-up comedycafe van nederland 'Toomler'. Als VJ verwierf Murth faam bij TMF maar zijn daadwerkelijke erkenning kwam bij het programma 'Paradisolife' waarvan Murth al sinds het begin de presentator is. Paradisolife kreeg de dutch academy award voor beste muziekprogramma van 2001.

Murth zijn eerste liefde is de muziek. Als 'Murth the Manuscript' staat hij bekend als een van nederlands beste rappers. Om dit talent tot uiting te brengen maakt Murth deel uit van de rapgroep Flinke Namen. Zij scoorden een hit met de track "Niet om arrogant te doen" en namen deel aan de Grolsch Grote Prijs van Nederland in 2005. Binnenkort kunnen wij weer nieuw werk van deze getalenteerde groep verwachten.

In 2004 is Murth ook begonnen met het inspreken van stemmetjes. Murth heeft onder andere de stem ingesproken van 'Mullion' in 'Thunderbirds', een familiefilm van United International Pictures.

Bovendien heeft Murth besloten om het theater in te gaan. Vanaf September 2005 besloot hij samen met Roué Verveer te gaan spelen. Murth heeft daarna zijn eigen show 'Mondeling'. In deze show brengt hij in samenwerking met DJ Switch alle uiteenlopende onderwerpen in kaart waarmee jongeren tijdens hun studie te maken krijgen. Hierbij weet Murth zijn jonge publiek op interactieve wijze bij zijn show te betrekken, waardoor zich een verrassend spektakel ontplooit. 

Daarna volgt Murth’s show 'Status Aparte', hierin gaf Murth een kijkje in het leven van de rasverteller zelf, die zijn publiek niet onberoerd laat met z’n karakteristieke stijl. In de volgende cabaretvoorstelling ‘1e pers. enkelv.’ krijgen we hilarische, maar soms ook ontroerende verhalen en hele scherpe observaties voorgeschoteld... á la Murth natuurlijk.

In december 2010 staat Murth samen met Roué Verveer, Jandino Asporaat en Howard Komproe op de planken. Vier comedians met dezelfde achtergrond gaan samen het theater in onder de naam ‘Caribbean Combo’. Als individu hebben zij allemaal al heel wat bereikt en nu bundelen zij hun krachten om er een unieke, eenmalige voorstelling van te maken. Stand-up, cabaret, variété en muziek kortom één groot feest!

Vanaf september 2011 komt Murth met de voorstelling ‘Gunstige Ligging Ten Opzichte Van De Wereld’.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!