:: Biografie

 NARSINGH

:: Website 
www.narsingh.nl

 

Narsingh Balwantsingh werd geboren op 27 september 1975 in Rotterdam.

Na het VWO doorlopen te hebben ging hij Nederlands Recht studeren aan de Erasmus Universiteit. In die tijd begon Narsingh te werken bij het Rotterdamse lokale radiostation als presentator van het jongerenprogramma Baat Cheet Cafe. Het duurde niet lang voordat hij werd opgemerkt door de organisatie voor hindoe media (OHM) die uitzend op Nederland 1 en radio 747 AM. Zo maakte Narsingh de sprong van de Rotterdamse lokale media naar Hilversum.

Bij OHM werkte hij eerst als verslaggever en later als programmamaker bij de radio. Na drie jaar met veel plezier radio gemaakt te hebben maakte hij de overstap naar televisie. Hij begon als verslaggever van het televisieprogramma OHM-magazine. Naast het maken van televisieprogramma’s hield Narsingh zich ook bezig met stand up comedy. Hierdoor werd hij gevraagd om na te denken over een humoristisch televisieprogramma. Niet lang daarna werd het tweedelige Hindoes & Dont’s gerealiseerd, een format gebaseerd op het succesvolle BBC programma Goodness Gracious Me. Na het succes van Hindoes & Dont’s werd het concept Chatney.nl ontwikkelt. Een jongerenprogramma met als doel jongeren aan de omroep te binden. Na drie seizoenen Chatney.nl is dat ruimschoots gelukt en het programma is nog steeds op de buis.

Ondertussen ontwikkelde Narsingh ook door als acteur. Hij vertolkte in diverse OHM producties de hoofdrol zoals Taal van het hart, speelde door heel Nederland in 40 schouwburgen de Ramayana en was te zien in de Amerikaanse speelfilm Deuce Bigalow . Het hoogtepunt van zijn acteercarri?re was zijn hoofdrol in de film Over Rozen, deze won een Tuschinsky award en kreeg ook nog een academy student award nominatie.

 Narsingh is één van de gezichten van het OHM-jongerenprogramma ‘Ch@tney.NL.’. Ondertussen is hij alweer bezig aan zijn vierde seizoen. Narsingh presenteert en luistert het programma op met korte komische sketches. Dit is slechts één van zijn vele gezichten. Al op jonge leeftijd hield Narsingh zich met 'Baithak Gana' en later klassieke indiase zang bezig. 

In 1999 kreeg Narsingh samen met een paar vrienden de kans om een jongerenprogramma bij Radio Milan (Rotterdam) te maken. Het jongerenprogramma 'Baat Cheet Cafe' werd geboren. Het programma werd binnen korte tijd razend populair en het duurde niet lang voordat Narsingh werd opgemerkt door de landelijke Omroep OHM.  De stap tussen lokale radio en OHM Radio was toen opeens niet meer zo groot. Narsingh heeft drie jaar lang met veel plezier bij OHM Radio gewerkt voor hij de overstap naar televisie maakte. Maar in de tussentijd zat dit multitalent niet stil. Voordat Narsingh begon met de sketches van ‘Hindo’s en don’ts’, was hij in 1999 begonnen met stand-up comedy in kleine gezelschappen. 

In 2005 werd Narsingh binnengehaald bij FunX radio om de dagelijkse talkshow een stem te geven. Naast zijn werkzaamheden in de media heeft Narsingh ook zijn acteerambities vorm kunnen geven met als hoogtepunt het winnen van de Tuschinsky award en de 'AVRO Nassensteijn prijs' voor zijn hoofdrol in de film 'Over Rozen'. Tevens werd deze film genomineerd voor de Student Academy Award. 

Op dit moment is Narsingh bezig met het voorbereiden van een avondvullende theatervoorstelling.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.