:: Biografie

 NEGATIV

Negativ

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Maurits Delchot, beter bekend als Negativ.

Maurits groeide op in Amsterdam-Oost. Hij wist al op heel jonge leeftijd dat hij wilde rappen. Voordat hij serieus begon te rappen zat hij met een stel straatvrienden in de rapgroep 'Rhymes Connekt'. Het was toen meer voor de grap bedoeld. Toen het niet meer klikte tussen de jongens van de groep en Negativ, is hij eruit gestapt. Vervolgens zette Maurits zijn carrière alleen voort maar had geen studio om zijn nummers op te nemen. 

Via een goede vriend kwam Negativ terecht bij platenlabel MasterMind Entertainment. Hij begon samen te werken met Nally, een jongen die hij kende van zijn vorige rapgroep Rhymes Connekt. Uit deze samenwerking ontstond de hiphop groep 'H.S.S.' (Hinderlijke Straat Schoften). Nally en hij hebben samen ongeveer 4 tracks opgenomen. Negativ was meer van het battlen en freestylen dus vervolgde hij zijn loopbaan weer solo waar hij maar kon. Zo kwam Negativ terecht bij 'The Comedy Lounge', waar hij elke week meedeed aan battles en ze altijd won. Toentertijd ging hij ook vaak naar 'Live on the Low' en kwam in contact met Lange Frans. Hij heeft met Lange Frans het album 'De Gastenlijst' opgenomen, het album deed het erg goed. Lange Frans en Negativ vormen met nog andere artiesten de hiphop formatie 'D-Men'. Deze hiphop groep heeft 3 succesvolle mixtapes uitgebracht: 'Straatremixes' deel 1, 2 & 3. 

Negativ heeft een platencontract bij Loyalty Records en nam de single 'Niks is wat het zijn moet' op van zijn debuut album 'Negativitijdperk'. Dit nummer bevat een featuring van zanger Ebon-E. Niks is wat het zijn moet gaat over de minder leuke kanten in het leven van Negativ in Amsterdam Oost. Hij vertelt in dit nummer over een vriend van hem die zich heeft opgehangen en een goede vriendin die aan de drugs is geraakt. Met dit nummer wil Negativ laten zien waar hij vandaan komt en hoe zijn leven er 'helaas' soms uit ziet. Eind februari 2005 lag deze single in de winkels. Ook werkte Negativ (en Brutus) aan het nummer 'Mijn feestje' van D-men, het nummer stond lange tijd in de top 40 van de hitlijsten.

Negative is ook radio DJ! Hij is elke vrijdagavond tussen 6 en 8 te horen op Juize.FM.

Negativ speelt de hoofdrol in 'Bolletjes Blues'. De eerste urban en hip hop film is vanaf 23 maart 2006 te zien in de bioscoop. Negativ speelt de rol van Spike, een straat schooier uit de Bijlmer. Uit liefde voor een meisje belandt hij op het criminele pad en wordt hij zelfs bolletjesslikker. Inmiddels smaakt het acteren naar meer. Dus wie weet zien we Negativ weer terug op het witte doek. 

Negativ brengt vrijwel tegelijkertijd met zijn hoofdrol in Bolletjes Blues, zijn lang verwacht debuut album 'Negativitijdperk' uit. Op het album schreef hij de afgelopen jaren van zich af, als een soort therapie. Hij moest een periode van zijn leven zien af te sluiten, onder andere zijn eigen gehossel als dealer op het Krugerplein in Amsterdam Oost en dat is hem gelukt met dit album.  

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!