:: Biografie

 NEW SYSTEM

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

New System bestaat uit 60 leden. De manager Ro Waarde heeft een zeer succesvolle Brassband neergezet. De band bestond op 1 mei 2006 5 jaar.

Niet alleen in eigen land Suriname wordt de New System Brassband gewaardeerd, maar ook in verre buitenlanden. Zo was het optreden van de brassband tijdens het Curaçaose carnaval in februari 2006 dermate een succes, dat zij voor de carnavalsviering van 2007 eveneens uitgenodigd zijn.

Door de samenwerking tussen New System Brassband en de Nederlandse percussiegroep Eternity uit Amsterdam, treden de New System blazers regelmatig op in Nederland. De New System blazers sluiten zich bij grote optredens aan bij Eternity, omdat zij een tekort hebben aan goede blazers. 

Volgens Ro Waarde moet een beroep worden gedaan op dit Surinaams talent, omdat veel jongeren in Nederland niet warm lopen voor het bespelen van een blaasinstrument. Terwijl dit in Suriname heel populair is. De samenwerking met Eternity, die al een jaar gaande is, werd recentelijk verstevigd, doordat de bands gezamenlijk een CD uitbrachten met daarop brassmuziek.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.