:: Biografie

 NIGEL DE JONG

 

:: Website 
www.nigedejong.tk

:: E-mail 
info@nigedejong.tk

 

Nigel de Jong werd geboren op 30 november 1984 te Amsterdam.

Debuut: 19 Oktober 2002 Ajax - Az Eerste doelpunt: 18 Februari 2003 Arsenal - Ajax Rugnummer: 16

Nigel de Jong is een geboren Amsterdammer. In de media al beschreven als "Een kind van Geuzenveld". Hij groeide er op met zijn moeder en zusje Ashima. Leuk om te weten als echte Amsterdammer, Nigel is ambassadeur van het Vondelpark.

Op het trapveldje aan de Aalberseweg  zette Nigel zijn eerste stappen als voetballer. Ook het pleintje in de Goeman Borgesiusstraat, pal om de hoek was een geliefde plek. Van daaruit kijkt hij zo op het balkon van zijn huis, op één hoog. Tussen pleintje en flat strekt zich een grasstrook uit van zo'n twintig meter. Straatvoetbal was en is dan ook een voor hem heerlijke bezigheid. Nog steeds mag hij zich graag wagen aan een partijtje. Ook tegenwoordig wel eens met ploeggenoot Boukhari in Diemen! Zijn eerste clubvoetbalstappen liggen bij Neerlandia/SLTO. Gelegen op loopafstand op sportpark Ookmeer.

Op jonge leeftijd mocht Nigel na een succesvolle Talentendag de jeugdopleiding bij Ajax gaan doorlopen. Hard werken op jonge leeftijd. Ook het leren gaat gewoon door en mag er niet onder lijden! Tijdens zijn Voetbalopleiding ontwikkelde hij zich elk jaar weer beter en beter. Hoogtepunten waren het kampioenschap met de A1 en natuurlijk het tekenen van een contract! Niet te vergeten ook nog even het binnenhalen van zijn Havo-Diploma natuurlijk. De Droom kwam steeds dichterbij: Debuteren in AJAX1. In Oktober 2002 gebeurde datgene waar hij en zijn directe familie zo keihard voor gewerkt hebben! In de Arena mocht hij een volledige wedstrijd spelen tegen gewillig slachtoffer AZ!

Na afloop van zijn zeer geslaagde debuut was de Impact goed te voelen! Ajax presenteerde weer een MEGA-Talent uit de eigen opleiding! Zijn klasse, bravoure en omgaan met de pers verbaasde bijna iedereen! En dan te weten dat we maar pas aan het begin staan van wat een Imposante loopbaan zal worden van Nigel de Jong! 

Nigel is sinds begin 2009 speler van Hamburger SV en ontwikkelde zich bij Manchester City tot een onomstreden basiskracht. Hij veroverde de harten van de fans met zijn inzet en manier van spelen. Als het aan Nigel de Jong ligt, blijft hij de rest van zijn voetbalcarrière bij Manchester City spelen.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!