:: Biografie

 ORLANDO WIET

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Orlando Wiet werd geboren op 24 oktober 1965 in Paramaribo. 

Op zijn 9de jaar kwam Orlando naar Nederland, hij groeide op in Amsterdam. Orlando haalde zijn Electro diploma bij de LTS, verder haalde hij een computer en beveiligingsdiploma. 

Orlando werkte in de beveiliging en in zijn vrijetijd deed hij aan Wado-Kai karata. Vanuit het karate deed hij de overstap naar kickboxing. Zijn eerste Kick en Thai boxing trainer was Cees van de Velden. Door Cees heeft Orlando vrij snel zijn eerste Nederlandse titel behaald en iets later zijn eerste Europeese titel in Thaiboxing (tegen een franse vechter Nikima).

Na een tijd is hij toch bij Cees weg gegaan, want Orlando vond dat Cees niet ver wilde gaan, hij ging uiteindelijk alleen verder. Orlando begon toen een eigen sportschool in Purmerend, het liep vrij goed toch stopte hij er gauw weer mee, nadat hij zijn eerste wereld titel in Engeland op punten had verloren, van een heel sterke Thai.

In Engeland ontmoette hij Songshai, de grootste promoter van Thailand, die hem overhaalde naar Thailand te komen. Maar Orlando was er nog niet klaar voor. Hij besloot verder te gaan in Breda bij Cor Hemmers en Ramon Dekker. Met Dekker raakte Orlando goed bevriend en ze zij gingen geregeld naar Thailand om wedstrijden te vechten.

 Thailand was te gek en toen Songchai hem voor de tweede keer vroeg om voor hem te vechten vertrok Orlando voor 4 jaar naar Thailand. In Thailand heeft Orlando onder andere een partij op punten gewonnen in het Lumpinie Stadium, hij was de eerste donkere vechter die daar op punten heeft gewonnen. 

Orlando woonde in Pattay, een keer moest hij een fax op halen voor een wedstrijd en is hij op een frans meisje afgestapt, hij werd verliefd op haar en een jaar later is hij naar Frankrijk verhuisd. Valerie Henin was de gelukkige, ze hadden een groot huis gekocht en gingen trouwen en kregen een dochter Magda. Na 6 jaar gingen ze scheiden. Hij kreeg een nieuwe vriendin Anne-Sophie, ze deed aan boksen. Ze kregen samen een dochter Lena en na 3 jaar ging ook deze relatie mis. 

Zijn huidige vriendin is Anne-Dorotheť, haar opa was burgemeester van Nancy en zat in de Franse regering, een hele rijke famillie, Orlando en Anne-Dorotheť wonen in een villa wijk in het zuiden van Frankrijk.

Orlando heeft onder andere gebokst voor Eurosport in Frankrijk, in Japan deed hij mee aan de K-1 en voor Inoki deed hij mee aan een Free Fight Gala. In Amerika deed hij mee aan de Ultimate Fight. Orlando reisde de hele wereld over voor de vechtsport. Hij heeft in totaal 181 wedstrijden gevochten, hij behaalde 5 wereld titels. Hij deed zowel aan boksen, kickboxing, full contact, free-fight en Thai boxing.

Orlando is nu gestopt met vechten, maar soms voor de fun doet hij nog hier en daar een wedstrijd. Toen de kroon prins van Dubai vroeg of hij voor hem wilde vechten deed hij dat, hij organiseerde in 2005 een prive gala. Aan dat soort gala's doet Orlando nog graag mee of hij helpt vrienden die gala's organiseren. Door het vele reizen spreekt Orlando aardig wat talen, natuurlijk Surinaams, maar ook Frans, Nederlands, Engels, Duits en een beetje Thais.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!