:: Biografie

 OSCAR HARRIS

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Oscar Harris werd geboren op 30 november te Suriname. 

Een van de bekendste actieve Surinaamse artiesten is Oscar Harris. Oscar begon zijn zangcarriŤre in Suriname en eenmaal in Nederland, met de formatie 'The Twinkle Stars'. Zijn eerste grote hit is 'Try a little love'. Ook bekend is de hit 'T.O.P', een gezellige meezinger. In 1973 besloot Oscar op solo tour te gaan. Na een moeizaam begin lukt het hem eindelijk de ene hit na de andere te scoren. Oscar gaat over tot een totaal nieuw repertoire en neemt een andere platenmaatschappij in de hand. 

Nummers van Oscar, zoals 'Since I met you baby' en 'Song for the children' verschijnen in de hitparade in 1976. 

Oscar neemt deel aan verschillende internationale songfestivals in Duitsland, Luxemburg en Oostenrijk. Hij maakt tournees door Duitsland, Frankrijk en ScandinaviŽ. Ook op internationaal gebied maakt Oscar een doorbraak in landen als Afrika en IndonesiŽ.

Oscar blijf niet stilzitten. Van 1982 tot 1983 hebben Oscar en de Haarlemse zangeres Debbie samengewerkt aan een duet project. De elpee Its takes two wordt een hit. Van deze elpee wordt de single Walk right back uitgebracht. Na dit succes besluiten zowel Debbie als Oscar ieder voor zich hun carriŤre voort te zetten.

In 1999 wordt Oscar uitgenodigd om voor het Wereld Natuur Fonds een cd op te nemen in Kenia, samen met Viktor Laszlo. Vanwege de kracht van zijn stem en zijn uitstraling wordt Oscar ook gevraagd voor tv optredens, op gala's en hij doet aan goodwill optredens. In dit zelfde jaar wordt Oscar door stadsradio Fayalobi uitgeroepen tot ambassadeur van het Kwakoe zomerfestival. Op de cd 'De Onthulling' heeft hij zijn medewerking verleend. Deze cd is uitgebracht in verband met de onthulling van het Monument van Besef op 30 juni 2003 op het Suriname plein. Ook heeft Oscar een eigen cd uitgebracht, in een andere stijl dan wat wij van hem gewend zijn. Van Salsa tot bigipoku.

Maart 2007 presenteerde Oscar zijn nieuwste single in Amsterdam.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!