:: Biografie

 PATRICK SEDOC

:: Website 
www.patricksedoc.com

 

Patrick Sedoc werd geboren in Paramaribo. 

Patrick begon op 15 jarige leeftijd gitaar te spelen. Hij leerde zichzelf alle kneepjes van de gitaar. Patrick studeerde Jazzgitaar en kreeg les van de Europees bekende Jazz-gitarist Wim Overgaauw. 

Patrick had het geluk vele bekende en geweldige muzikanten te ontmoeten. En door met hun op te treden, heel veel ervaring op te doen. Onder andere de Antilliaanse bass gitaar speler, leraar en arrangeur Eric Calmes, Charles Green, de Amerikaanse trompet speler, arrangeur en composer, een van de grootste Jazz leraars in Holland en saxophonist Fred Leeflang.

Patrick speelde van 1986 tot 1993 bij de Fra Fra Sound. Patrick haalt zijn inspiratie uit de vele muzieksoorten waar hij naar luistert: Jazz, Blues, Soul, Funk, Cubaans, Braziliaans, Caribbean, Surinaams, Afrikaans, Rock, Klassiek, Oost Europees en Indiaase muziek. 

Patrick heeft zijn eigen band 'Sédoction'. Een band met een eigen geluid, vleugjes funk, latin, jazz en Surinaamse muziek. In 1994 kwam het eerst album uit "L'Art de Sedoction". Zijn tweede CD "Facing Changes" kwam uit in 1998. 

Patrick heeft met vele grote artiesten op het podium gestaan onder andere met, Bob Stewart, Ray Appleton, Billy Brooks en zelfs met de wereldberoemde "Boys Choir of Harlem". 

Hij heeft op diverse grote festivals gestaan als het "Montreux Jazz festival" en Patrick heeft in clubs in heel Europa en Zuid-Amerika in verschillende muzikale stijlen gespeeld als, caribbean, jazz, blues, funk, wereld muziek, african, latin, rock, popgroepen en bigbands.

Patrick schreef de muziek voor de films "Lost in Amsterdam" en "Night of the Wild Donkeys" van Pim de la Parra.

Sinds 1990 geeft Patrick gitaarles op de Muziekschool Amsterdam. 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!