:: Biografie

 PAUL NORTAN

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Paul Nortan werd geboren op 1 december in Paramaribo, Suriname.

Paul Nortan heeft altijd goed kunnen leren. Vroeger al. Hij combineerde voetballen, waar hij aanleg voor had, en school ogenschijnlijk moeiteloos. Voordat hij doorbrak bij AZ rondde Nortan zijn MBO af. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oprichter van Pro Athlete, Sigi Lens, zo trots is op Paul en de snelheid waarmee hij zich het werk als voetbalmanager eigen maakt.

Paul is altijd leergierig geweest, stond altijd bekend om zijn ijver en zijn wil om zich te verbeteren. Dat is nooit veranderd. Helemaal objectief is Sigi Lens niet als het om Nortan gaat, de twee zijn namelijk al meer dan een decenium goede vrienden. Voordat zij gingen samenwerken hebben ze zich eerst de vraag gesteld: kan onze vriendschap het aan om samen te werken. Kunnen we eventuele zakelijke geschillen buiten onze vriendschappelijke relatie houden. Inmiddels weten beiden zeker dat ze dat kunnen.

Sigi Lens en Paul Nortan braken beiden door als betaald voetballer bij AZ. Paul was een omgeschoolde linksback, van oorsprong was hij linksbuiten. Hij was snel, technisch en atletisch. Een sierraad in de Alkmaarse defensie. Sigi verhuisde naar Fortuna, Paul naar Feyenoord, waar voor hem het sportieve noodlot toesloeg. Hij brak zijn been en hoewel hij nadien nog speelde voor RKC, TOP Oss en AZ haalde hij nooit meer het niveau van voor zijn blessure.

Het zijn ervaringen die hij meeneemt in zijn bestaan als voetbalmanager.
Nortan begeleidt zijn jongens niet alleen op zakelijk gebied, maar ook op sportief gebied. Samen stippelen ze een route, Nortan bewaakt de weg. Hij voelt zich er wel bij.
 

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!