:: Biografie

 PREM RADHAKISHUN

:: Website 
www.Surinamstars.com
Star

 

Prem Shivram Shaw Radakishun werd geboren 4 februari 1962 te Suriname. 

Zijn ouders hadden een radiostation.
In 1974 vertrok het gezin naar Nederland, vanwege de naderende onafhankelijkheid. Na de staatsgreep begin jaren tachtig werd het (democratische) radiostation door Desi Bouterse verbrand. Prem belandde als vluchteling in Nederland. Studeerde aan de VU, werd advocaat in de Bijlmer, presentator voor de lokale radio en Migranten Televisie en columnist voor het Parool. Sympathiseert met de SP én Pim Fortuyn. Zorgt voor rumoer met zijn tegendraadse meningen. 

Sinds 2003 heeft Prem zijn eigen programma 'Prem Time' te zien bij de NPS. "Ik ben een troetelallochtoon. Laat daar geen enkel misverstand over bestaan".

Hij weet het zelf nog niet, maar de Surinaamse jurist en tv-maker Prem Radakishun is de enige ware opvolger van onze socialistische ex-premier Joop den Uyl. Als belichaming van het verdelen van Kennis, Macht en Inkomen struint Prem door allochtonië om mogelijke obstakels naar de sociaal-democratische heilstaat uit de weg te ruimen. Zoals het een activist betaamt, heeft Prem erg veel haast. Hij brengt begrip waar onbegrip heerst, communicatie waar obstructie de klok slaat en oplossingen waar problemen onoverkomelijk lijken. Prem is een moderne weldoener, een onvermoeibare advocaat van de maakbaarheid. Soms vraag je je wel eens af of het wantrouwen, de scheldpartijen en de achterdocht na het vertrek van Prem's camerateam niet nét zo hard terugkeren.

De Raad van Discipline Amsterdam besloot dat Prem vanaf eind september 2006 voor een jaar geschorst is voor uitoefening van zijn vak als advocaat. Prem moet zijn praktijk tijdelijk stil leggen omdat hij niet aan zijn administratieve verplichtingen heeft voldaan. Ook heeft hij diverse brieven van de Deken van de Orde van Advocaten onbeantwoord gelaten.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.