:: Biografie

 QUINTIS RISTIE

Quintis Ristie

:: Website 
www.big-q.com

 

Quintis Consuello Juan Ristie werd geboren op 25 augustus 1972 te Paramaribo.

 Quintis Ristie. Wie kent hem niet. Als reporter van 'Raymann is laat' steekt hij overal zijn neus in. Opzoek naar Nederlandse gewoonten om die eens nader te bekijken. En Quintis doet dit op zo'n onbevangen wijze dat de hilariteit er vanaf druipt. 

Quintis laat als levensgenieter uit Suriname in de reclamecampagne van Lassie de veelzijdigheid van rijst zien, want in zijn optiek reikt ‘de rijstfantasie’ van Nederlanders vaak niet verder dan Nasi en kipkerrie. Hij benadrukt vooral hoe lekker gerechten met rijst kunnen zijn. Op zoek naar gezelligheid, duikt Quintis op in diverse Nederlandse keukens. Daar verbaast hij zich steeds weer over onze gewoontes, om zich vervolgens direct met het eten te gaan bemoeien. Want lekker eten is hem met de paplepel ingegoten en dat wil hij delen met al zijn vrienden en bekenden. Op 4 oktober 2004 was Quintis voor het eerst in de Lassie tv-commercial te zien.

Quintis speelt de rol van Romano Hartseer in de Talpa serie 'Van Speijk'. Romano hartseer is altijd de goedgehumeurde Surinamer. Liever lui dan moe, maar hij kan met iedereen praten en met iedereen lachen. Conflicten smelten weg als hij in de buurt is, woedende buurtbewoners kalmeren en Marokkaantjes kunnen letterlijk en figuurlijk niet om hem heen.

In Suriname kennen ze Quintis natuurlijk ook. Niet alleen als reporter van 'Raymann is laat' die Suriname aan Nederland wilde laten zien maar als omroeper van radio ABC. Quintis die in Suriname ook bekend staat als 'the Big Q' is echter niet alleen maar een lolbroek. In Suriname heeft hij het eerste jongerenvrijwilligerskorps opgericht. Het korps dat bestaat uit jongeren tussen de 14 en 19 jaar die worden ingezet om sociaal-maatschappelijk werk te verrichten in onder meer kinder- en bejaardentehuizen. Zo wil hij jonge Surinamers aan een goede cv helpen waarmee ze makkelijker een baan kunnen vinden. Met de activiteiten die ze in het korps doen, kunnen ze ook 'workmails' verdienen waarmee ze in aanmerking kunnen komen voor schoolpakketten, gratis internet en stageplaatsen die door het bedrijfsleven worden gesponsord. Quintis steekt zijn neus dus ook in serieuze zaken. Soko Sokooooo!

Quintis is genomineerd voor de Kleuren Award 2008, een onderscheiding voor een bekende Nederlander die kleur geeft aan de samenleving om zodoende integratie te bevorderen. De onderscheiding wordt op 30 maart 2008 tijdens de Eenheid is Kracht awardshow uitgereikt. Quintis is genomineerd voor zijn rol in de ‘Make some noise against discrimination’ campagne waar 230.000 mensen letterlijk lawaai maakten tegen discriminatie. Daarnaast brengt hij mensen van verschillende achtergronden bij elkaar via zijn programma's ‘Quintis Integreert’ en ‘Groeten uit Paramaribo’. Het onderdeel van Quintis in de nieuwe serie van de populaire talkshow ‘Raymann is laat’ heet ‘Quintis op weg naar de Olympische Spelen’.

Quintis duikt met 10 vrouwelijke realitysterren de jungle in voor het RTL programma 'Echte meisjes in de jungle'. De dames krijgen spannende, humoristische en soms loodzware opdrachten. Quintis zal de dames begeleiden en vertellen wat ze wel en niet kunnen eten, maar ook wat ze wel en niet kunnen aaien. Uiteindelijk blijft er een winnares over, die het meest is opgewassen tegen de jungle, zij zal met 50,000 euro naar huis gaan. Vanaf 24 maart 2011 op RTL 5. 

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!