:: Biografie

 RABIN GANGADIN

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Rabin Gangadin werd geboren in Paramaribo. 

Rabin studeerde in 1986 af als arbeidssocioloog en promoveerde in oktober 1998 tot doctor in de sociale-economie. In 2001 studeerde hij af als landbouwingenieur aan de Landbouwuniversiteit te wageningen en in februari 2004 legde hij de eerste hand aan zijn tweede dissertatie op het gebied van het strafrecht.

In 1981 werd in het maandblad Avenue het hele literaire katern gewijd aan proza en poezie van de debuterende Rabin Gangadin. Hierna volgden ondermeer 'De Gids', 'Argus', 'Yang', 'Ons Erfdeel', 'Maatstaf' en 'De Tweede Ronde'. 

Rabin verwierf bekendheid met zijn van cynisme en scherpe kritiek doorschoten essays en literaire kritieken, gepubliceerd in onder andere de Weekkrant Suriname, Onze Wereld, Gazet van Antwerpen, Hervormd Nederland, Elseviers Magazine en Ons Erfdeel. Op grond van zijn gepubliceerde essays op het gebied van de taalwetenschappen in een periodiek van de faculteit der neerlandistiek van de universiteit te Antwerpen en in sommige Belgische literaire tijdschriften, besloot de Nederlandse Tweede Kamer in 2005 op aansturing van de heer Boris Dittrich van D'66, Surinaamse nieuwkomers te ontzien van de inburgeringswaardige taalplicht. Van Dittrich ontving Rabin een bedank e-mail. 

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.