:: Biografie

 RAFFAELA

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

RaffaŽla Paton werd geboren op 1 juni 1983 in Amsterdam, Nederland. 

RaffaŽla komt uit een muzikale familie. Haar moeder is heel erg populair geweest in Suriname, waar zij een bekende zangeres was. Haar broer en twee zussen kunnen ook heel goed zingen, omdat moeder hun acapella heeft leren zingen. Ook heeft zij een bekende muzikale tante, de populaire zangeres Ruth Jaccott. 

RaffaŽla zingt omdat zij dat al vanaf kleins wilde doen. En omdat ze het leuk vind om mensen te laten zien wat ze allemaal kan. Ze zingt eigenlijk al zolang ze zichzelf herinneren kan. Zelfs als ze echt stil moest zijn bijvoorbeeld in de kerk. Ook houdt ze erg van dansen. RaffaŽla heeft in diverse bandjes gezongen en trad voor het Idols avontuur ook nog regelmatig op in haar stamcafť. Ook gaat ze vaak naar jamsessies in haar woonplaats Emmen.

RaffaŽla won Idols 3. RaffaŽla viel op door haar gespeelde verliefdheid op juryvoorzitter Henkjan Smits. In de zes maanden dat zij aan de wedstrijd mee deed maakte zij al heel wat mee. Ze verliet haar vriend, kreeg een nieuwe relatie en werd na een maand pats boem ook nog eens zwanger. Zij trok in bij haar vriend en zowaar is het haar gelukt de finale van Idols 3 te bereiken. Haar zang prestaties hebben zeker niet onder haar woelige start geleden. Want op 11 maart 2006 won RaffaŽla Idols 3 en sleepte het platencontract in de wacht. 58% van de stemmen ging naar de spontane zangeres. RaffaŽla's versie van 'Right here, Right now' had ze helemaal eigen gemaakt en klonk echt voortreffelijk. De single was de eerste week al een gouden plaat geworden, nadat hij al veertigduizend keer was gedownload, dit levert automatisch goud op. 

In haar woonplaats Emmen werd RaffaŽla door de burgemeester  op zondag 26 maart 2006 gehuldigd. Volgens de gemeente heeft ze een uitstekend visitekaartje voor de gemeente afgegeven. Daarom werd ze ook benoemd tot eMMbassadeur, dit is een onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor de promotie van de woonplaats. Volgens de gemeente en de ondernemers heeft RaffaŽla nadrukkelijk bijgedragen aan de promotie van haar woonplaats.

Op de CD 'RaffaŽla', die in april 2006 is uitgekomen, staan behalve haar nummer 1-hit 'Right here, right now', covers die ze tijdens de live uitzendingen van Idols zong. Ook staan er 2 nieuwe nummers op de plaat, 'Voor eeuwig en altijd' en 'Mijn ogen', die speciaal zijn geschreven zijn voor haar baby. Haar dochtertje Beautiful Hope is op 24-08- 2006 geboren.

RaffaŽla gaat trouwen! De 24-jarige zangeres en haar vriend Paul van der Vlugt (35) stappen op 26 juli 2008 in het huwelijksbootje.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.