:: Biografie

RAJIV GIRWAR

 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Rajiv Girwar werd geboren op 21 april 1983 in Utrecht. 

Rajiv heeft als een van de weinige Hindustanen een theateropleiding gedaan. Dit is natuurlijk iets waar hij heel trots op is. Aan de andere kant vindt hij het wel erg jammer dat er niet meer Hindustanen een rol spelen of hebben in de Nederlandse film- en theaterwereld. SurinamStars wilt je laten kennis maken met Rajiv Girwar en zijn ambities.

Rajiv heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan op het gebied van theater en film. Hierbij een aantal projecten waaraan Rajiv heeft meegewerkt: - Rajiv heeft een tijd in de theatergroep DOX gespeeld. Deze professionele theatergroep houdt voorstellingen op festivals, stadsschouwburgen en onder andere in theaters. Hij heeft hiermee in alle denkbare theaters van Nederland gestaan.
- In 2001 maakte hij zijn TV debuut voor OHM, als Vijay Rambharos in de serie 'Het Land van Rama'. Hij vertolkte de rol van de zoon van de hoofdrolspeler. Hij is voor de serie twee maanden naar Suriname geweest en heeft daar veel van geleerd. Als je voor een camera staat, kan je expressies tonen zonder tekst daarvoor te hoeven gebruiken. Dit is iets wat Rajiv leuk vindt om te doen. Het is heel anders dan theater, want daar ben je meer extrovert bezig. Theaterspelen is veel massaler, terwijl je achter de camera veel meer met jezelf bezig bent.
- Begin 2002 heeft Rajiv een eigen product ontwikkelt voor de radiozender FunX. Hij heeft een talkshow geproduceerd, die hijzelf een jaar lang ook heeft gepresenteerd. Het is een talkshow waarin dagelijkse dingen aan de orde komen, actualiteiten worden besproken en waar eigenlijk alles aan bod komt wat met jongeren te maken heeft. Na deze show kreeg hij een jaar lang zijn eigen show. De talkshow ĎWelkom bij Rajiví was elke zaterdag- en zondagavond te beluisteren tussen 20:00 en 23:00.
- Rajiv heeft een gastrol gehad in Costa.
- In 2004 heeft Rajiv een bijrol gespeeld in de bioscoopfilm 'Bijlmer Odysee' met in de hoofdrol Egbert Jan Weeber. Een verkorte versie hiervan is te zien op het internet (cinema.nl).
- In 2005 heeft Rajiv een deel van de milan gepresenteerd in het Zuiderpark.
- Een fantastische ervaring was dat Rajiv werd uitgenodigd als VIP op de 'IIFA Awards' en dat hij met alle sterren vanuit het hotel in een limousine naar de Arena mocht, over de rode loper. Hier heeft hij veel leuke sterren ontmoet en veel contacten aan over gehouden.
- Hiernaast heeft Rajiv ook in series gespeeld zoals 'Van Speijk' (Talpa) en 'Parels en Zwijnen' (Talpa) met onder andere Mike Libanon.

Rajiv is een bezige bij, want hij heeft naast dit allemaal nog het een en ander gespeeld, gepresenteerd en geschreven (onder andere voor het blad Hindorama heeft hij een aantal artikelen geschreven). 

Rajiv zou graag willen zien dat meer Hindustanen zich gaan verdiepen in de Nederlandse film- en theaterwereld en visa versa. En hoopt dat er meer rollen zullen komen voor Hindustanen. Dit zal mogelijk voor veel Hindustanen een deur openen, om een stap te zetten in deze wereld. Ook hoopt hij dat Hindustanen meer naar voren komen in de maatschappij, en meer een stempel kunnen gaan drukken op het feit dat zij er zijn en er ook bij horen. Wellicht dat schrijvers/producers ook meer naar hun toe komen voor rollen in film en theater. Als er nu lezers zijn die zich aangesproken voelen, kunnen ze Rajiv altijd benaderen. Hij heeft in de afgelopen jaren veel goede contacten gemaakt met mensen uit de film-en theaterwereld. Dus wellicht dat hij in staat is om je een stap verder te helpen. Rajiv zou dat heel graag willen doen, omdat hij het erg belangrijk vindt dat er meer Hindustanen deel nemen in de film-en theaterwereld.

Een droom die Rajiv nog wil waar maken, is het ontwikkelen van een eigen serie waarin hij zelf een hoofdrol zal vertolken. Gewoon zijn eigen product ontwikkelen en daarmee succes brengen. Rajiv is bezig om samen met een Turkse acteur, Gurkan bekend van 'Onderweg naar Morgen', een programma op muziekzender 'The Box' te presenteren. Als dit allemaal doorgaat zullen zij wekelijks bij 'The Box' te zien zijn. In dit programma zullen zij allerlei verschillende items bespreken. Het moet leuk, creatief en impulsief worden. 

Rajiv is een ambitieuze jongeman met veel passie voor film en theater. Hij is hard op weg om zichzelf neer te zetten in de Nederlandse televisie- en filmwereld. Hij is erg creatief en heeft heel veel goede ideeŽn om zich verder te ontwikkelen in de Nederlandse scene. Hij is bereid om zich ook in te zetten voor Hindustaanse jongeren, die een passie hebben voor film en theater. We zullen nog veel van Rajiv Girwar zien en horen.

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.