:: Biografie

RAMON BEUK

 

:: Website 
www.ramonbeuk.nl

:: E-mail 
info@ramonbeuk.nl

 

  Ramon Beuk werd geboren op 2 februari 1971, te Paramaribo Suriname.

Ramon Beuk ronde in 1992 na stages in verschillende restaurants zijn koksopleiding af. Hij ontdekte dat koken zijn grote passie was, maar het werken in de horeca niet. Met oog op de toekomst begon hij aan een studie pedagogiek. Na afronding van zijn studie verliet hij in 1997 de horeca om zijn combinatie van overdrachtskennis en kennis over eten en koken elders toe te passen.

Ramon is topkok, schrijver en ondernemer. Na extra marketingscholing kwam hij terecht op het hoofdkantoor van de Hema, waar voor het eerst een beroep werd gedaan op zijn specifieke kennis. Ramon werd mede verantwoordelijk voor de huidige uitstraling van de verschillende culinaire concepten binnen de Hema filialen in Nederland en BelgiŽ. In zijn zoektocht naar meer en beter volgde een baan bij Unilever waar hij de basis legde voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Tevens gaf Ramon in deze periode presentaties aan grote groepen over het gebruik van de Unilever producten.

Zijn kwaliteiten tot presenteren en enthousiastmeren bereikte ook Hilversum, waarna een periode van twee seizoenen volgde als itempresentator/kok in het ochtendprogramma Koffietijd. Van september tot december 2002 was hij naast Cindy Pielstroom kindervriend/kok in het programma @Cindyís. Ramon is tevens eigenaar van evenementenorganisatie CuliPro en kookschool de Kooktempel in Abcoude Sinds maart 2003 is hij het nieuwe gezicht van het kookprogramma Born2Cook op NET5.

De boeken van ramon Beuk Sinds juli 2003 ligt zijn eerste kookboek Thais in de winkels. Ook is er  het boekje Finger Food verschenen. In oktober 2005 is het boek Born2cook verschenen met alle recepten uit de vorige serie afleveringen Born2cook, aangevuld met vele nieuwe recepten. En zijn laatste boek heet 'de echte Beuk'.

Wie is de kok Ramon Beuk? Wie is: De echte Beuk? Ramon neemt de lezer mee naar zijn roots, de oorsprong van zijn grensoverschrijdende smaak. Zijn familie, zijn gezin (Vriendin Glancy en dochter Firy), voor hem de pijlers van het leven: de grondslag van gezelligheid, samen koken, eten, samenzijn. Dat is wat De echte Beuk laat zien: samen genieten. De basis van lekker koken is het gebruik van goede ingrediŽnten. In De echte Beuk laat Ramon zien hoe je efficiŽnt inkopen doet voor meerdere dagen: een restant van de stronk bleekselderij die in het ene recept slechts voor een gedeelte wordt gebruikt hoeft niet weggegooid te worden, maar wordt verwerkt in een recept later in de week. Waar worden de ingrediŽnten gekocht? Ramon doet zijn inspiratie op op de markt: hij laat zich verrassen door het aanbod. En hij geeft antwoord op de vraag: hoe kun je het beste de verse producten bewaren? Handige houdbaarheids- en bewaartips!

Ramon maakt in het NCRV-programma 'Terug naar mijn Roti' een (her)ontdekkingsreis door Suriname. Hoe voelt het om na bijna dertig jaar terug te gaan naar het land waar je geboren bent? Is het als thuiskomen, een feest der herkenning, of is het een cultuurshock? Ramon trekt het land door, spreekt met de bevolking en aan het eind kookt hij voor de groep mensen waar hij gesprekken mee gehad heeft.

 

      © 2011 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!