:: Biografie

 RANESH DHALGANJANSING

:: Website 
www.integratiepartij.nl

:: Website 
info@integratiepartij.nl

 

Ranesh Dhalganjansing werd geboren in Paramaribo. 

Ranesh verwierf al op jonge leeftijd academische naamsbekendheid door 4 universitaire studies op juridisch gebied tegelijkertijd te volgen en in recordtijd af te ronden. Hij behaalde aan de Rijksuniversiteit van Leiden de studies Fiscaal recht, Nederlands recht, Notarieel recht en Vrij Doctoraal. In de periode 1989-1992 heeft hij gewerkt als stafjurist bij Shell International, waarna hij de overstap maakte naar de vrije advocatuur als zelfstandig advocaat met een onafhankelijke eigen praktijk. 

In de afgelopen jaren heeft hij ruime ervaring kunnen opdoen met zowel het bedrijfsleven als de migrante gemeenschap en is daardoor bij uitstek een expert ter zake van zowel de problematiek in het bedrijfsleven als in de migrantenwereld. De oprichter ziet het als ťťn van zijn persoonlijke ambities om de positieve krachten van zowel het bedrijfsleven als de migrantenwereld te bundelen. Als advocaat heeft hij zich eigenzinnig en succesvol kunnen ontwikkelen, zij het met een veel te grote mond. Hij is persoonlijk van oordeel dat migranten minder bescheiden moeten zijn en waar nodig een grote mond moeten opzetten, mits je het ook waar kunt maken.

Ranesh is oprichter en voorzitter van De VIP. VIP staat voor Vooruitstrevende Integratie Partij. VIP betekent in normaal taalgebruik  ook "Very Important Person": migranten dus!  De partij is opgericht om een krachtige oppositie te creŽren tegen de negatieve beeldvorming rond migranten door de gevestigde politieke partijen.

De VIP wil in de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 bereiken dat de migrante gemeenschap meer zeggenschap krijgt in het beleid en de inrichting van de stad en dat meer belangrijke functies, zoals wethouders, directeuren en hoofden van gemeentelijke instellingen, worden toebedeeld aan migranten. Daarnaast moet in de gemeenteraad meer positieve berichtgeving over de migranten in de stad op de agenda komen, zoals het aantal jaarlijks afgestudeerde academici en MBO-ers, het aantal nieuwe migrante ondernemers, het aantal innovatieve migrante projecten en evenementen en dergelijke.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.