:: Biografie

 RAYEN BINDRABAN

:: Website 
www.reat.nl

 

Rayen Bindraban werd geboren in Paramaribo, Suriname.

Na het VWO in Suriname te hebben doorlopen, studeerde Ryan af als Fysiotherapeut aan de Stichting Academie Fysiotherapie Amsterdam.
Sindsdien was hij actief in een particuliere praktijk met het behandelen en begeleiden van (top)sporters in Nederland, zoals profvoetballers (Suriprofs), nationale en internationale atleten. Ervaring als fysiotherapeut heeft hij opgedaan op internationale toernooien in binnen en buitenland (EK's en WK's). En als personal coach bij enkele topatleten.

Omdat zijn ambities verder strekten dan wat fysiotherapie hem te bieden had, is Rayen zich gaan specialiseren op het gebied van training en coachen, onder andere bij de KNAU (Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie). Hier behaalde hij zijn diploma's en licenties Trainer coach B en topsportcoach met verschillende specialisaties; sprinttraining, krachttraining, mentale begeleiding en talentontwikkeling.

Rayen heeft vele cursussen en nascholing gevolgd op zijn vakgebied. Onder andere Knierevalidatie, Krachttraining als middel voor preventie en bij revalidatie, Arthrokinetische therapie, Fysiotherapie en Hoofdpijn, Trainer Loopgroepen, BehandelstrategieŽn van aandoeningen van het bewegingsapparaat, Krachttraining, Mentale Begeleiding & Talentontwikkeling, Topsportcoach, Graded Activity Licenties (trainer en bedrijfsfysiotherapie), Fysiotherapie is ondernemen, Verzuim door pijn, Cognitief gedragstherapeutische interventie, Evidence Based Practice, Cognitieve gedragsmatige oefentherapie bij patiŽnten met rugklachten,
Chronische Pijn, Gedragstherapie deel 1 en 2 en Directe toegankelijkheid Fysiotherapie en tot slot Health Counseling.

Zijn uitdaging ligt sinds enkele jaren bij het opsporen van oorzaken bij chronische arbeidsgerelateerde aandoeningen zoals RSI en rugklachten.
Hij let daarbij vooral op een samenhang en interactie tussen mens, arbeid en wetenschap. Zijn achtergrond in de sportgezondheidszorg levert daarbij een goede bijdrage. 

Verder verzorgt Ryan cursussen en workshop over werkgerelateerde aandoeningen en is hij docent op zijn vakgebied. Ook is hij spreker op diverse symposia en congressen over preventie en oorzaak van RSI klachten. Afgelopen jaren heeft hij vele congressen gevolgd op het gebied van topsport begeleiding, preventie en voeding. Ook heeft hij veel kennis over vele vormen van alternatieve geneeswijzen en bezit daarvan ook verscheidene verklaringen en certificaten.

 

      © 2007 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.