:: Biografie

 RAYMILL BLINKER 

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Raymill Blinker werd geboren in 1956 te Paramaribo. 

Op zijn 21ste vertrok Raymill naar Nederland om bouwkunde te studeren. Net als wijlen vader Leo Blinker wilde hij architect worden. Het liep allemaal anders. Door een baan als freelance journalist bij de Dordtsche Courant kreeg hij interesse voor media en communicatie.

Na 29 jaar afwezigheid uit geboorteland Suriname, heeft Raymill plannen om te remigreren. Hij wilt masterclasses acteren geven aan Surinaamse jongeren. Dit doet hij al 12 jaar in Amsterdam. 

Raymill werkt veel met jongeren. Hij is artistiek directeur van de theaterpoot van Stichting Jongerenwerk Amsterdam. Projecten met ‘probleemjongeren’ hebben vooral zijn interesse. Met ‘risico-probleemjongeren’ maakte Blinker de mini black family musical 'Esthon Child' en de theater sit-com 'De Familie Grootleve Show'. 

Samen met Imro Blom ontwikkelde Raymill het idee van 'Perla di Korsou', een twaalfdelige serie met Antilliaanse jongeren, die in 2006 in Nederland werd opgenomen en uitgezonden door TV-West.

Raymill volgde een carričre als reclameregisseur ook wel creative director genoemd. Drie reclame awards volgden, waaronder één van de 'American Commercial Film Festival Award'. 

Raymill was ook uitgever van black magazine 'Roôf' en in 1992 starte hij met een opleiding voor acteurs. Raymill wilde filmregisseur worden. Eerst volgde hij zelf masterclasses acteren en begon toen de 'Key Blink Acting Studio'. Gastdocenten als Felix de Rooy, Dennis Rudge en Yvonne Ristie hielpen mee. Volgens de Stanislavsky-methode oftewel method acting (in de huid kruipen van je personage) leidde Raymill acteurs op als Farida van der Stoom en Patrick Mathurin, beiden bekend van 'Paramaribo Papers'.

Raymill raakte geinspireerd door acteren toen hij in zijn periode bij de Dordtsche Courant (voor een artikel) in contact kwam met The Kids van de toen heel populaire televisieserie 'Fame' die toen op werkbezoek in Nederland waren. Leroy en ook Debby Allen inspireerden hem om ook acteur te willen worden. Raymill schreef zich in bij een filmopleiding in New York. Nadat ze hadden gezegt dat hij vrouwelijke trekken in zijn gezicht had en dus niet geschikt zou zijn als acteur, was Raymill zo beledigd dat hij daardoor de drang kreeg 'baas te worden van de hele filmtent'. Raymill  bleef wel op de academie, maar begon aan de regieopleiding. Een stage bij de populaire serie 'Dynasty' en een ontmoeting met de black actress Diahan Caroll bleek een ware omwenteling. Toen pas raakte hij echt geďnteresseerd in het vak.

In 2005 woont en werkt Raymill in het Zuid Afrikaanse Johannesburg.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!