:: Biografie

 REGILIO TUUR

:: Website 
www.regiliotuur.nl 

 

Regilio Tuur werd geboren in Suriname. 

Zijn biologische vader verliet hem toen hij nog een tweejarige jongen was. Toen hij vier jaar was lieten zijn moeder en stiefvader hem vervolgens ook in de steek. Op volwassen leeftijd kon Regilio Tuur er niet tegen als vrouwen hem ook dreigden te verlaten. Dat leverde oud zeer op voor de Rotterdammer.

Regilio Tuur won als amateur in 1987 het brons op het EK waarmee hij een uitzending verdiende naar de Olympische Spelen van 1988 in Seoul.

Nadat hij met een welgemikte rechtse counter de zwaar favoriete en regerende wereldkampioen, de Amerikaanse Kelcie Banks met een KO uitschakelde, tekende Tuur bij Stan Hofmann en vertrok hij naar Amerika om professional te worden.

Op 27 juli 1989 en onder begeleiding van trainer Hector Roca, maakte Tuur zijn profdebuut in New York waarin hij Dennis Pantoya in de 1e ronde op KO versloeg. Regilio wint hierna de New York State tittle in 1991/1992 en wordt in 1994 de WBO-kampioen, een titel welke hij zes maal met succes verdedigde.

Regilio neemt op 29 jarige leeftijd afscheid van zijn boksloopbaan en begint een carrière in de modewereld.

In 2001 gaat Regilio zich weer bezig houden met het trainen en in navolging hiervan start hij met een comeback.

In 2005 presenteert Regilio zijn eerste boek: "Regilio, Life Part One", Waar de regen koud is'. Het boek gaat over de eerste 37 jaar van het leven van de ex-bokser, ex-kledingontwerper, ex-gedetineerde en ex-lijstduwer van de partij Ouderen Unie 55+. De titel verwijst naar zijn verhuizing van Suriname naar Nederland. In het boek, opgetekend door Ed van Eeden, zoekt Regilio naar oorzaken in zijn jeugd die zijn gedrag verklaren. De Rotterdammer werd tot driemaal toe veroordeeld voor mishandeling van zijn ex-vrouw en zijn ex-vriendin. Vanzelfsprekend verhaalt het boek ook over zijn opzienbarende bokscarrière. Daarin beschrijft hij ook de sensationele knock-out zege op Kelcie Banks in 1988 evenals het behalen van de wereldtitel in 1994. Als het boek een succes wordt, zullen waarschijnlijk meerdere delen volgen. Er zijn ook plannen voor een verfilming.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.