:: Biografie

 RESHMA ROOPRAM

:: E-mail 
www.reshmaroopram.nl

 

Reshma Roopram werd op 13 mei 1978 geboren in Scheveningen. 

Haar ouders komen uit Suriname, maar haar roots liggen in India. Ze heeft één zus en één broertje. Als middelste kind is zij opgegroeid in Den Haag, waar zij nog steeds woont. 

In 1995 werd Reshma gevraagd mee te doen aan de 'Elite Model Look of The Year'. Sindsdien heeft zij altijd wel modellenwerk gedaan naast haar studie. Op dat moment studeerde zij aan de Havo. Na de Havo heeft zij commerciële economie gestudeerd aan de HEAO. Inmiddels heeft Reshma haar HEAO diploma behaald. Ze volgt nu een verkort doctoraal bedrijfseconomie, aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Als fotomodel stond Reshma in de Break Out, Flair, Nieuwe Revu, Consumentengids, en in campagnes voor L’Oréal en Armani Jeans.

In oktober 2000 won Reshma de Miss Zuid-Holland verkiezing. Vervolgens werd zij tweede bij de Miss Nederland verkiezing. Reshma ging aan de slag bij HOF, een Haagse vrijwilligersorganisatie. Reshma organiseerde sponsoracties en gaf presentaties voor jongeren. Ze werd uitgeroepen tot ambassadrice voor het internationale jaar van vrijwilligerswerk.

In april 2001 werd de Miss Universe Nederland verkiezing gehouden. Reshma deed hieraan mee en werd gekroond tot Miss Universe! Ze mocht naar Puerto Rico voor de Miss Universe verkiezing. Het werd een jaar waarin Reshma veel modellenwerk deed. Verder reisde zij als miss flink wat af, Eilat, New York, Lanzerote etc... 

Reshma werd ontdekt als TV presentatrice, ze presenteerde éénmalig een programma voor regiozender TV West. Vanaf 4 september 2006 begint Reshma met een eigen televisie station 'Boroman TV' (Een Boroman is een ongenode gast in het Surinaams). Zij gaat onder andere uitzenden in Den Haag en Rotterdam, maar ook in Suriname en Britisch Guyana. Liefde en relaties zijn de hoofdthema's van het TV station. Elke maandag kunt u het programma bekijken via de lokale Haagse televisiezender 'DenHaag TV'.

Reshma verscheen in het TV programma 'Live & Cooking en 'Thomas. In februari 2004 speelt zij een gastrol in 'Onderweg Naar Morgen'. Ze zat in het modellen pakket van 'V8', en ze presenteerde in het seizoen 2002/2003 de Party programma's 'Uit je Skihut en 'Uit Je Tent' op V8.

Reshma werkt op de sales afdeling van Glamazine. 

 

      © 2006 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!