:: Biografie

 RESURRECTION SINGERS

Resurrection Singer Alfons Wielingen

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

'The Resurrection Singers' is een Surinaams koor bestaande uit enthousiaste zangers en zangeressen van Surinaamse en Antilliaanse afkomst. Dit 26 man/vrouw tellende koor is opgericht in 1986. Het koor, onder leiding van Alfons Wielingen, solozanger en arrangeur, wordt meestal muzikaal begeleid door een Trio op piano, bas en drums.

The Resurrection Singers zingen bekende gospel en negro spirituals, maar ook musical successen, soulhits, moderne popsongs en traditionals. Door hun uitstraling, swing en repertoirekeuze werkt een optreden altijd aanstekelijk op het publiek. U kunt er gewoonweg niet stil bij blijven staan! De stemmen van de voorzangers en Ėzangeressen vormen een hoofdstuk apart: Zo zuiver en zo intens dat 'je er kippenvel van krijgt'.

Ook aan verschillende wereldsterren zijn de kwaliteiten van de Resurrection Singers niet voorbij gegaan. Ze traden op als achtergrondkoor voor internationale artiesten zoals Stevie Wonder, Maria Carey, Celine Dion en Solomon Burke. Zeer memorabel is het optreden voor leiders van Westerse landen, met name Bill Clinton, Helmut Kohl, Wim Kok en Koningin Beatrix, tijdens de viering van het 50 jaar Marshall Plan op het Binnenhof te Den Haag. En zelfs de bruiloft van Ruud van Nistelrooij werd door het koor opgeluisterd.

De 1e CD 'Oh Happy Days' werd opgenomen met gastsolisten Madeline Bell & Mildred Douglass. Het succes van de 2e CD 'Letís all be friends' en de vele radio & TV optredens bewijzen eens te meer de kwaliteit van dit swingende koor.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!