:: Biografie

 THE REVIVALS

:: Website 
www.the-revivals.nl

 

Gospelkoor The Revivals is op 18 januari 2002 opgericht, ten huize van koorlid Agnes Fritsche. De eerste 3 kooroefeningen vonden plaats ten huize van Agnes. Toen het koor qua ledental groeide, en de huiskamer van Agnes te klein werd, ging een verzoek uit naar de Oudstenraad van de EBG Amsterdam of er in de Koningskerk geoefend mocht worden. The Revivals zijn dankbaar dat op hun verzoek positief werd gereageerd, de Koningskerk is sindsdien hun thuishaven. Het eerste bestuur werd gevormd door: Carla Rigters (voorzitter), Helga Fernandes (secretaris) en Gisla Blokland (penningmeester).

The Revivals heeft een breed repertoire, het koor zingt zowel moderne christelijke liederen als negro spirituals, hymns, jazz, kerstliederen, populaire en volksliederen. De teksten zijn vaak Engelstalig, maar zij zingen ook in het Nederlands, Spaans, Afrikaans, Surinaams en het Antilliaans (Papiamento).

De naam Revivals is een idee van oud-koorlid Edith Maxwell. The Revivals komt van het Engelse 'to revive', dit betekent: herleven, herstellen, weer bijkomen. The Revivals zingt meestal a capella of met pianobegeleiding, maar treedt op verzoek ook op met een combo (piano, basgitaar en drums). Het gemengd koor bestaat uit vrienden, waaronder ex-leden van het voormalig koor 'The Harp'. The Revivals telt in totaal 19 leden, waaronder 8 sopranen, 5 alten, 4 tenoren en 2 bassen. Ons koor staat sinds de oprichting onder leiding van dirigent Paul Hessen. Dominee Hein Hessen is erelid van The Revivals. Het koor treedt gemiddeld elk kwartaal op tijdens de dienst in de Koningskerk te Amsterdam. Daarnaast zijn zij soms ook te gast tijdens diensten in andere (EBG) kerken, maar ook op  korenfestivals, tijdens  jubileumconcerten, huwelijken en verjaardagen.

2002 In het jaar van oprichting heeft het koor in totaal 5 optredens verzorgd. Het hoogtepunt in 2002 was het Kerstconcert op 14 december, ten bate van het renovatiefonds van de Koningskerk.  Het was een formidabel optreden, waarbij het koor op een staande ovatie werd onthaald.

2003 In 2003 was het een zeer druk koorjaar, The Revivals trad in totaal 17 keer op. Enkele hoogtepunten waren het korenfestival  'Festimalle' te BelgiŽ en de jubileumconcerten van 'Harmonie' uit Suriname (60 jaar), EBG Utrecht (20 jaar) en EGB Den Haag (35 jaar).

2004-2007 2004 was minder druk dan 2003, toch werden dat jaar nog 9 optredens verzorgd. In 2005 werd iets meer gas teruggenomen, in dat jaar trad het koor in totaal 6 keer op. De jaren 2006 en 2007 waren de rustigste koorjaren, met gemiddeld 2 a 3 optredens per jaar.

2008 In het tweede semester van 2008 heeft het koor in totaal 4 optredens verzorgd.

2009 Tot onze droefenis moesten wij begin april afscheid nemen van ons koorlid Ingrid Zebeda, zij is onverwachts komen te ontvallen.

In 2009 heeft The Revivals haar bijdrage geleverd aan de volgende activiteiten: 

 • 21/01 Herdenkingdienst Ds. Rudy Polanen;
 • 07/04 Uitvaartdienst Ingrid Zebeda;
 • 19/04 Kerkdienst EBG Amsterdam;
 • 04/05 Dodenherdenking in de Grote Kerk te Naarden;
 • 13/06 Africa concert van muziekvendel 'Nardinc' te Naarden;
 • 05/07 Kerkdienst EBG Amsterdam;
 • 27/09 Kerkdienst EBG Amsterdam;
 • 08/11 Optreden verzorgingstehuis Ingenhouszhof te Amsterdam;
 • 14/11 Benefietconcert EBG Utrecht;
 • 22/11 Kerkdienst in de Koningskerk te Amsterdam;
 • 12/12 Jubileumconcert Koningskerk te Amsterdam.
 •  
 • 16 januari 2010 geeft het koor een concert in de Bethelkerk te Amsterdam.

 

      © 2009 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!