:: Biografie

 ROGIER DANKERLUI

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Rogier Dankerlui werd geboren op 26 februari 1971 in Den Haag, Nederland. Rogier zijn ouders zijn geboren in Paramaribo, Suriname. 

Al tijdens zijn middelbare school bracht Rogier vele uren door bij het lokale radiostation Lokatel Den Haag. Na vier jaar wiskunde te hebben gestudeerd aan de TU Delft, kiest hij voor de School voor Journalistiek in Utrecht om van zijn passie zijn beroep te maken. 

Bij RTV Utrecht leert Rogier het televisievak door het maken van reportages en het presenteren van het nieuws. Daarna wordt hij in Hilversum verslaggever bij het multiculturele programma Hallo Holland van TeleacNOT. Vervolgens werk hij bij NOVA, Hart van Nederland en EenVandaag. Sinds september 2007 is Rogier weer volledig freelance tv-verslaggever bij verschillende regionale omroepen (Multiculturele televisie MTNL, RTV Utrecht, RTV Noord-Holland en Omroep Flevoland). 

Vanwege zijn interesse in de Surinaamse gemeenschap, maakt Rogier behalve televisie ook radio. ln 1996 meldt hij zich aan bij de redactie van Zorg en Hoop, het wekelijkse radioprogramma voor Surinamers in Nederland van de Nederlandse Programma Stichting (NPS). Sindsdien heeft hij als freelance verslaggever bijna wekelijks reportages gemaakt. Vanaf 2005 vormt Rogier Dankerlui samen met Sharmila Badloe het vaste presentatieteam van het programma Zorg en Hoop (elke zaterdag van 17 tot 18 uur op NPS Radio 747 AM).

 

      © 2008 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!