:: Biografie

 ROMEO CASTELEN

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Romeo Castelen werd geboren op 03 mei 1983 te Paramaribo, Suriname.

Huidige club: HSV - Duistland (2007-2008) Aanvaller Vorige Clubs: Volewijckers, ADO Den Haag (1999-2004), Feyenoord (2004-2007).

Romeo Castelen begon zijn carriere in het betaalde voetbal bij ADO Den Haag. In 2004/05 maakte de aanvaller de overstap naar Feyenoord. Na twee goede seizoenen, waarin hij ook het Nederlands elftal haalde, was hij het afgelopen seizoen (2007) lange tijd uit de roulatie door een ernstige blessure.

Debuut: Romeo Castelen werd voor het eerst opgeroepen door Marco van Basten in de aanloop naar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden van 18 augustus 2004.  

Begin carričre: "Het pleintjesgevoel vergeet ik niet. In de jeugd heb ik wel geleerd dat ik niet alleen moest dollen, maar als ik goed in mijn vel zit, wil ik acties maken. "Ik moet nog zoveel leren. Ik heb een zwak linkerbeen, kan niet koppen en mijn voorzet moet beter. Onder meneer Israel en meneer Schoenmaker heb ik al heel veel opgestoken."

Huidige carričre: "Dan belt meneer Gullit. Dat is natuurlijk een droom." "Ik ga bij Feyenoord nog meer leren. Daarna kan ik weer verder."

Over Oranje: "Nog niet zo lang geleden waren Robben en ik de vleugels van Jong Oranje. Hij speelt net als ik vanuit zijn intuďtie. Ik zeg niet dat ik net zo snel ga als hij, maar het kán wel." "Ik werd gebeld door een vriend van me die het nieuws van tv had vernomen. Ik dacht dat ik voor de gek werd gehouden. Pas nadat ik op de club kwam en meer mensen me feliciteerden, begreep ik dat het serieus was. Je kunt wel zeggen dat alles nu heel snel gaat. Ik heb nog geen competitieduel voor Feyenoord gespeeld en toch ben ik al in beeld bij Oranje. Mocht ik na de voorselectie alsnog afvallen, dan is dat nog niet zo erg. Ik vind het al mooi dat er aan me gedacht wordt.''

In het kort: "Straatvoetbal is gewoon het mooiste. Nog steeds ga ik de straat op als ik de kans krijg. Ik wil dat ook niet kwijtraken".

Romeo zal het seizoen 2007/2008 in de Bundesliga te bewonderen zal zijn. De 24-jarige aanvaller heeft volgens de krant een principeakkoord met HSV bereikt en zal zich tot medio 2011 aan de club uit Hamburg verbinden.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, of bezoek nu het SurinamStars forum.