:: Biografie

 ROY HO-TEN-SOENG

:: Website 
www.SurinamStars.com

 

Roy Ho-Ten-Soeng werd geboren op 16 juni 1945 in Paramaribo.

Roy is de eerste en enige Chinese burgemeester in Nederland.

Roy is van huis uit onderwijzer en heeft gewerkt in Suriname, Aruba en in Nederland. Eerst als onderwijzer en later als geschiedenisdocent op middelbare scholen in Zaanstad en Haarlem, de Pedagogische Academie en de lerarenopleiding. Hij studeerde ook rechten met als specialisatie privaatrecht en deed de opleiding Master in Educational Management.

In 1990 werd Roy wethouder in Alkmaar en op 1 januari 2000 burgemeester van Venhuizen. Momenteel is zijn gemeente in een samenvoegingsproces betrokken met de gemeente Drechterland. Hij is zeer actief op het gebied van vrijwilligerswerk. In dit kader heeft hij op verzoek ook het Inspraak Orgaan Chinezen opgericht, is hij voorzitter van het Netwerk Chinese Vrijwilligers en is hij op verzoek ook regelmatig in kerken van de Hernhutters (EBG) als voorganger actief. Momenteel is hij ook 'VNG-Ambassadeur Veiligheid' voor Noord-Holland.

Roy is vanaf 1 december 2005 waarnemend burgemeester van Medemblik. Hij vervult die functie tot aan de fusie met Noorder-Koggenland en Wognum per 1 januari 2007.

 

      © 2005 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieŽn op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!