:: Biografie

 ROY RISTIE

:: Website 
www.royristie.punt.nl

 

Roy Ristie werd op 22 oktober 1953 geboren te Paramaribo, Suriname. 

In 1977 kwam Roy naar Nederland.

In Amsterdam heeft Roy Ristie sinds 1977 gewerkt als radio- en televisiemaker ondere andere bij Lokale Omroep Bijlmer, voor het programma Zorg en Hoop (NOS), bij Black Star Liner (VPRO). Verder heeft hij gewerkt voor Stad Radio Amsterdam, NMO, Holland FM, Veronica, Humanistisch Verbond, AT5 en vele andere media. 

Hij is een oprichter van ondermeer een eigen reclamebureau, radio Kankantrie, Mart, MOSA, Radio Fayalobi, het 30 juni/1juli comité, het Bewoners Netwerk Zuidoost en bedenker van het multi-media concept Brasa Plaza. 

Momenteel is Roy Ristie freelance media- en marketingconsultant. In zijn vrije tijd is hij lid van het 4,5 mei Comité Zuidoost, initiatiefnemer voor een borstbeeld voor Pa Sem, en is hij actief voor de zaalvoetbalclub Ter Beek in Amsterdam Zuidoost.

Na ruim dertig jaar de politiek in Amsterdam Zuidoost kritisch te hebben gevolgd en bestookt, vindt Roy nu zelf ook dat het tijd is. Hij stelt zich kandidaat voor de kieslijst van D66 en de Onafhankelijke Partij Zuidoost (OZO). De officieuze ‘godfather van de sociale cohesie’ is door zijn grote netwerk en zijn populariteit vrijwel verzekerd van een zetel in de raad. Hij wilt volksvertegenwoordiger zijn, geen politicus. 

Roy wist inderdaad voldoende voorkeurstemmen te genereren voor een zetel in de nieuwe stadsdeelraad in Amsterdam Zuidoost. Hij gaat zich toeleggen op realisatie van opbouwwerk, betere communicatie stromen tussen burger en overheid en maatschappelijke participatie vraagstukken.

 

      © 2010 SurinamStars 

Bekijk ook de vele andere biografieën op SurinamStars, de best gerubriceerde databank!